Treba gledati interes naroda

Komentarišući polemike oko eventualnog puta BiH u NATO, ministar bezbjednosti Dragan Mektić je rekao da treba gledati šta je u interesu naroda u Republici Srpskoj i BiH, a ne šta je u interesu Milorada Dodika.

Bosna i Hercegovina 24.01.2019 | 10:41
Treba gledati interes naroda
“Znači 2009. godine kada je Milorad Dodik bio raspoložen da mi idemo u NATO, onda mi svi treba da govorimo NATO, NATO. Onda onog momenta kada kaže mi želimo ostati neutralni, mi treba da ostanemo neutralni…. Šta ćemo nakon šest mjeseci ili godinu dana kada Dodik opet promijeni neku odluku i bude to gurao u nekom smjeru. Ja nisam za to da građani u Republici Srpskoj ili u Bosni i Hercegovini zavise isključivo od trenutnog raspoloženja ili interesa Milorada Dodika. Moramo gledati šta je dugoročno u interesu naroda i u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i rukovoditi se time. Mi smo mali narodi i ovdje dolazi do preslaganja raznih uticaja i moramo gledati koji je naš interes i kako ćemo ostati i opstati”, rekao je ministar Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da se u BiH stvaraju jake političke elite koje nastoje ovladati pravosuđem i bezbjednosnim sektorom, a komentarisao je i put BiH u NATO odnosno njegovo blokiranje.

U intervjuu za BHT, Mektić je rekao da se prvo treba obračunati s političkim elitama koje su uključene u korpuciju i štite kriminal, a na ruku im ide i Tužilaštvo BiH.

"Nimalo ne umanjujem nerad Tužilaštva, zato što je pristalo na tu podaničku ulogu da političari i političke elite s njima dominiraju. Moramo politiku na nos izbaciti i iz bezbjednosnog i pravosudnog sektora, da nemaju nikakav uticaj niti pristup i da prvo oni budu procesuirani, dakle prvo se obračunati s tim političkim elitama, a kod nas pravosuđe zbog takvog uticaja bježi od politike štiti politiku i trenira pravdu na običnim građanima”, ocjenjuje ministar Dragan Mektić.

Mektić je istakao da je o sprezi politike i pravosuđa poznato i u javnosti.

“Kod nas se manje više zna koji tužilac štiti koju političku opciju i zapošljava svoju rodbinu i prijatelje. To je poznato javnosti… Dogurali smo do toga da sada u Tužilaštvu BiH imamo primljene ljude koji su završili ove privatne fakultete za koje se sada ispostavlja da su prodavali diplome”.

BN TV

Komentari / 46

Ostavite komentar
Name

055

24.01.2019 09:49

A zašto si ti!

ODGOVORITE
Name

Pravna drzava

24.01.2019 10:10

Za pravnu drzavu, po demoktratskim principima,za vladavinu prava, za socijalnu i ekonomsku sigurnost. Stop kriminalu. Stop korupciji. Stop zveckanju oruzjem. Stop manipulaciji. Za to je gospodin Mektic kao vecina gradjana.

Name

re

24.01.2019 10:25

nije u tome poenta druže, poenta je u tome da treba prestati sa politikom "po potrebi", ti trebaš SEBI postaviti pitanje "da li politiku voditi po potrebi", što bi narod rekao "na koju nogu ustanem", ili stvari gledati malo ozbiljnije i na više godina unaprijed. Tebi je izgleda sasvim normalno podržati i usvojiti određena dokumena i onda "pu pike ne važI", nemože to tako, Mektić je potpuno upravu. Zamislisada da u Sarajevu kažu, pa znate mi smo se predomislili, Brčko mora biti u okviru federacije BiH..? a ne kao što je sada distrikt, ili mi smo se predomislili, povlaimo potpis na dejtonski sporazum....to je anahrona politika, koja vodi samo u probleme

Name

pres

24.01.2019 10:35

Nažalost- zavisimo!Cijela RS od toga kako je taj dan On raspoložen!

Name

MK

24.01.2019 10:48

POTPUNO TACNO MILORADOVE IZJAVE SE MIJENJAJU IZ DANA U DAN A NA NARODU JE DA SE VISE DOZOVE PAMETI I VIDI DA NAS COVJEK TJ.NECOVJEK VOZE KO SANJSKE KONJE I ISTO TAKO SUDIJE I TUZIOCI S...

Name

...RE

24.01.2019 12:23

NEGO, ŠTA BII SA ZASTAVOM RS U PREDSJEDNIŠTVU ?HAHAHA...SMIJEŠNO I TUŽNO JE KOJE PREDSTAVE ZA NAROD PRAVE PARTNERI SNSD I SDA!

Name

Evo ja BL

25.01.2019 01:32

Ja sam da udemo po hitnom postupku u NATO i EU. Bez ikakvih izvrdavanja. Nama je buducnost sa njima. Jos ako bi mogli uci samo kao RS bez BiH.

Name

Sandra

24.01.2019 09:51

Pa mi već svi i zavisimo od njegovog raspoloženja i to odavno. A kako je nama, biće da je on stalno i mnogo neraspoložen.

ODGOVORITE
Name

za mirko

24.01.2019 10:01

Zato sto ste pokrali izbore nijednu nadležnost szp nije prenijo a ova tvoja mirko sekta jos prije deset godina potpisala za nato radmanović i spirić i ostali izdajnici srpskog naroda niste vi stvarali ovu republiku jadan je ovaj narod sa vama

Name

Re sandra

24.01.2019 10:29

Da nije bilo sekte kako je ti nazva dosad bi nestala Republika Srpska.Jedan od primjera je samo reformska agenda.Ja sam ratovao za ovu republiku i borac sam prve kategorije.A ti?

Name

Sandra

24.01.2019 11:23

Nisam pominjala sektu, ali mogu proći kao sekta. Otac mi je ostao bez noge iz kuka u ratu i dobio je šećer. Ja nisam bila u ratu. Kako čuvaju interese RS vidim, samo da je njima dobro.

Name

Re Sandra

24.01.2019 12:25

Pitanje je kakvu smo to RS stvorili kad je svaki dan moramo cuvati

Name

RE Re Sandra

24.01.2019 14:14

Nisi ti vidio borca čim podržavaš sektu... Svi ste vi tastatura borci... I ne vidim razlog zašto bi nestala RS? Niti je Mile RS, niti je borac, niti je stvarao. A ti tastatura ratniče pogledaj kako danas žive borci koji su stvarali RS, a pogledaj koliko je dezertera na rukovodećim mjestima... PST, ne brukaj se.

Name

Re za Mirka

25.01.2019 01:36

Pa zato sto tad nije bio na crnoj listi. Velika je greska Komrakove sto je to uradila. Sad vise vjerujem Rusiji nego njima. Nije zlato sve sto sija!!!

Name

Посматрач

24.01.2019 09:53

Ајде Драгане довољно си нас пута укопао.

ODGOVORITE
Name

za

24.01.2019 12:03

Kako?

Name

Khal Drogo

24.01.2019 09:55

Па добро, овај дежурни злоћо Додик беше пре деценију за НАТО, сада је против. Његово је право да има свој став, да ли ће га у томе подржати други, политичке опције, плебс, ствар је избора. Што се тиче грађана Српске и пре 20 и пре 10 и данас, 95+% грађана је изричито против ове злочиначке алијансе. Него реци ти нама Мектићу свој став, да ли си за НАТО или против. Пусти оног злоћу Додика. Можеш рећи да си за оно што каже Бакир (Бакир оком, Мехтић скоком), и то је став, поштено. Али брате изјасни се. Иначе непотребно спиновање, од пута државне заједнице БиХ ка овој злочиначкој алијанси нема ништа, мантра бошњачких политичара да замајавају грла у свом национално корпусу. А и боље је, што даље од те злочиначке алијансе, то боље.

ODGOVORITE
Name

Minhen

24.01.2019 10:26

jasno treba u savez sa Rusijom to su nasa pravoslavna braca jest da smo ih izdali vise puta 1948. a nisu ni oni nama ostali duzni 2000. kad su napustili Kosovo ali dobro sad je tu Putin poslace nam radare svemirske brodove pa cemo pokazati onom kauboju u Vasingtonu jest da je on spasio Banja Luku 1995. ali nema veze

Name

re

24.01.2019 10:29

Dežurni zloćo Dodig je POTPISAO, PODRŽAO I GLASAO ZA ZAKON O ODBRANI BiH, To što se on sada kao predomislio ne znači ništa. Pisati ćirilicom ne znači da si pokupio pamet svijeta, naprotiv, takvi likovi su nas i doveli ovdje gdje jesmo, upravo takvi

Name

Re re

24.01.2019 14:40

2005 godine kada je predsjednik SDS-a i Predsjednik Republike Srpske bio Dragan Čavić usvojeni su zakon o odbrani i zakon o službi u OS BiH, a vlast u RS i BiH imao je SDS sa svojim koalicionim partnerima. Isto tako su odorili i Izvještaj o događajima u i oko Srebrenice.

Name

Ххх

24.01.2019 09:55

Све си Мектићу у праву 100%.Има ли краја овом јавашлуку,неправди,гажењу обичног народа који се гуши од неправде додика,бисерке,лукача и његових снсдеоваца.

ODGOVORITE
Name

BL

24.01.2019 10:35

MA ŠTA I TI LUPETAŠ.ŠTO JE U PRAVU ŠTO NAS NISU PRIMILI U NATO 2009 KAD SU SVI HTJELI.NIJE BILO POTREBE JER JE VISOKI PREDSTAVNIK RADIO ŠTA HTEO.PA SAD SE SETILI POSLE 10 GODINA ZA TAJ ZAHTEV E PA NEĆEMO SAD MI .I IMA DODIK U PRAVU ŠTO NEĆE A NEKA SE MEKTIĆ IZJASNI SAŠTA JE ON ZA NATO ILI NE ZA RS ILI BIH.

Name

XL

24.01.2019 12:15

MEKTIĆU SVAKA VAM ČAST UVIJEK STE POŠTENI I KOREKTNI!! NEĆE DODO U NATO JER NEBI MOGAO RADITI SVE ŠTO NAM DANAS RADI JEDNOSTAVNO NEBI MOGAO BITI BOG KAO ŠTO ON ZAMIŠLJA DA JEST. AJDE DODO BUDI MALO I ČOVJEK PA KAŽI KO JE UBIO DAVIDA?????

Name

da da

24.01.2019 09:56

Eto sam si dao odgovor.Nepotizam svagdje.Par porodica drzi i vlast i privredu i tuzilastvo i sudsto...tako da je nama svejedno ...svakako ste natjerali pismen i posten narod da ide u bolje zemlje kojr su clanice Nato saveza ..

ODGOVORITE
Name

Sudija

24.01.2019 09:56

Moj Mekticu, sve si ti u pravu i sada, ali i ranije sto si izjavljivao, kriminal je na svakom koraku, u svakoj instituciji, RS je pokradena i dovedena do totalne propasti, a nigdje nikoga da je uhapsen i osudjen za taj nevidjeni kriminal. Tuzioci i Sudije su ucijenjeni sa radnim mjestima i drugim ucjenama od strane Rudonje i Sekte, nista bolje nije ni u Federaciji, stim sto su oni u boljoj finansijskoj poziciji i u zadnje vrijeme ne zavie toliko od MMF-a kao RS, kojoj prijeti totalni kolaps. Zato je bio i dogovor Rudonje da Bakir malo zatalasa sa nazivom RS, kako se nebi pricalo o kriminalu i nerjesenim ubistvima u RS-u i ko je ubio Davida Dragicevica. Na sve je spreman Rudonja, pa i na NATO integracije, samo da ostane u vlasti i tako se spasi od optuznica za kriminal koji je on i Sekta pocinili. Prijeti nam nestanak zbog ekonomskog stanja a ne zbog imena RS-a.

ODGOVORITE
Name

BOBA

24.01.2019 09:56

MEKTIĆU CARE KO TE NE RAZUMIJE TO JE NJEGOV PROBLEM.NAROD JE PATOLOŠKI ZALJUBLJEN U VLAST ZATO ŠTO IM SERVIRA RIJALITI SVAKI DAN.SVI SE BAVE NE ČASNIM RADNJAMA ZATO U OVOJ NE UREĐENOJ DRŽAVI MNOGIMA OVO ODGOVARA.PRIJE BI NARODU UTJERAO DA NE KAŽEM GDJE NEGO U GLAVU SVAKA TI JE NA MJESTU POZDRAV.

ODGOVORITE
Name

za

24.01.2019 12:08

Bas tako

Name

BOBO

24.01.2019 12:21

I VAMA SVAKA ČAST, SVAKA VAM JE RIJEČ SLAVNA, POTPUNO VAS PODRŽAVAM JA SAM ZA ISTINU I PRAVDU

Name

Elita

24.01.2019 10:02

"Nimalo ne umanjujem nerad Tužilaštva, zato što je pristalo na tu podaničku ulogu da političari i političke elite s njima dominiraju. Moramo politiku na nos izbaciti i iz bezbjednosnog i pravosudnog sektora, da nemaju nikakav uticaj niti pristup i da prvo oni budu procesuirani, dakle prvo se obračunati s tim političkim elitama, a kod nas pravosuđe zbog takvog uticaja bježi od politike štiti politiku i trenira pravdu na običnim građanima”, ocjenjuje ministar Dragan Mektić. Onda si ti prvi na redu da budeš procesuiran. Šta čekaš?Pišeš o političkim elitama, da nisi i ti neka elita?

ODGOVORITE
Name

Sandokan

24.01.2019 10:02

Svaka vam cast Gospodine. Nista vise za dodati,sve kratko i jasno receno. Vjerujem da ima nade za preostale gradjane da pocnu da zive kao normalni ljudi a ne svakim danomo samo da misle kako da pobjegnu odavde

ODGOVORITE
Name

Re

24.01.2019 10:03

Upravo tako. Neka već jednom pokaže svoje poštenje, ali neće, dvije dobre plate mu svaki mjesec dolaze u džep..

ODGOVORITE
Name

Ana

24.01.2019 10:07

Da. Dodik je vecina naroda a sta to tebe toliko zulja? Sto ne kazes jasno svoj stav? On je vrlo jasan i govori sta narod misli

ODGOVORITE
Name

JEREMIJA

24.01.2019 10:14

Gospodo jeli vam smeta istina Mekticu ono o igranju sa narodom u RS je pun pogodak Samo kako Burle kaze i ima jedan mali dio koji ga sljepo sljede a vecina suti i bjezi iz mraka, TVRS- /DOBRO JUTRO MILI PREDSEDNICE/

ODGOVORITE
Name

Sale

24.01.2019 10:22

Ma hapsiti sve pa tamam da je moj brat.

ODGOVORITE
Name

Domoljub

24.01.2019 10:32

Svaka ti je ko njegoševa....

ODGOVORITE
Name

Veca

24.01.2019 10:33

Najveci je problem sto niko ne vidi svoje greske I svoj idiotizam.Niko se niceg ne stidi.

ODGOVORITE
Name

Boki

24.01.2019 10:33

Ja bogami odavno ne zavisim ni od njega ni od njegovog raspoloženja. Taman posla.

ODGOVORITE
Name

Bubana

24.01.2019 11:03

Ja iskljucivo zavisim od svog raspolozenja, uf, uf..

Name

Ххх

24.01.2019 10:56

За овог из БЛ.Још једном кажем Мектић је у праву 100%.А ти брано ове што газе народ и уништоше све редом,до шта се дохватише.

ODGOVORITE
Name

propali borac u svojoj RS

24.01.2019 10:56

Mektiću preuzmi vlast od diktatora i kriminalaca na koje glupe fore opozicija RS stalno nasjeda u RS, jedini spas za nesretni gladni i propali narod svih ovih godina u RS.

ODGOVORITE
Name

Dezerter

24.01.2019 13:53

Ti pravo nisi normalan. Ovaj bi nas prodao za jednu baklavu.

Name

Zeljko Banjaluka

24.01.2019 11:21

U SAD ŽIVI MILION I PO SRBA A U RUSIJI PAR HILJADA ! PAMETNOM DOSTA KUD GDJE I KAKO DALI NATO ILI NE !!!

ODGOVORITE
Name

Milos

24.01.2019 13:45

Tacno,a u Eu jos toliko.Sto rece netko:Rusija u srcu a MInhen u navigaciji.

Name

Miroslav Modriča

24.01.2019 11:34

Prosta logika, ako su sve nase komšije u NATU, ne vidim zasto i mi nebi bili. Mi kao nećemo, ali da slučajno iskrsne neki konflikt mi bi bili u veoma lošem položaju okruzeni sa svih strana. Džaba nam onda Rusija dok nas ona ,,odbrani,, BIĆEMO UZORANI KAO NJIVA PRED SJETVU. A ovi što sada srbuju, neće ih ovdje biti.

ODGOVORITE
Name

Drago Md

24.01.2019 11:36

Sad sam u penziji, odoh kod djece u Švicarsku, a ove ovčice ovdje neka jedu slamu i srbuju...zao mi je ono vrijeme provedeno u ratu, da prezaliti nemogu, fuj..

ODGOVORITE
Name

Sa strane

24.01.2019 17:43

Ovom seljaku su malo titrali u Americi i odmah bi nas uveo u NATO. Tužna pojava ovaj čovek.

ODGOVORITE