Снијег на Хан Погледу 85 цм

Сви магистрални и регионални путеви на подручју регије Бирач су проходни, али је због снијега одвијање саобраћаја отежано на свим дионицама, посебно на превојима Хан Поглед и Црни Врх, те на дијеловима пута Шековићи-Каштељ и Милићи-Скелани, саопштено је данас из предузећа "Зворникпутеви".

Република Српска 24.01.2019 | 10:23
Снијег на Хан  Погледу 85 цм
На превоју Хан Поглед температура ваздуха износи минус четири степена Целзијусових, а висина снијега око 85 центиметара, док на коловозу има угаженог снијега од два до три центиметра, без леда.

На регионалном путу Шековићи-Каштељ висина снијега износи 75 центиметара, а на магистралном путу Зворник-Тузла преко Црног Врха око 30 центиметара.

На дијелу регионалном путу од Милића до Скелана, граница према Србији, висина снијега износи и до 70 центиметара, са угаженим снијегом на коловозу од два-три центиметра.

Екипе "Зворникпутева" су на терену и раде на рашчишћавању снијега и посипању коловоза.

Из "Зворникпутева" подсјећају возаче да на пут не крећу без обавезне зимске опреме, као и на опрезну вожњу у усјецима, засјецима, упозоравајући да су на појединим дионицама могући одрони.

Пунктови "Зворникпутева" за одржавање магистралних и регионалних путева у зимским условима налазе се на првоху Хан Поглед, у Каракају и Братунцу.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радашин

24.01.2019 11:33

Како ви добро чистите требаће нама зимска опрема у сред љета ви да чистите Ромснију пут бибијо непроходан од октобрс до маја.

ОДГОВОРИТЕ