Snijeg na Han Pogledu 85 cm

Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je zbog snijega odvijanje saobraćaja otežano na svim dionicama, posebno na prevojima Han Pogled i Crni Vrh, te na dijelovima puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je danas iz preduzeća "Zvornikputevi".

Republika Srpska 24.01.2019 | 10:23
Snijeg na Han  Pogledu 85 cm
Na prevoju Han Pogled temperatura vazduha iznosi minus četiri stepena Celzijusovih, a visina snijega oko 85 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do tri centimetra, bez leda.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega iznosi 75 centimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog Vrha oko 30 centimetara.

Na dijelu regionalnom putu od Milića do Skelana, granica prema Srbiji, visina snijega iznosi i do 70 centimetara, sa ugaženim snijegom na kolovozu od dva-tri centimetra.

Ekipe "Zvornikputeva" su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz "Zvornikputeva" podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, upozoravajući da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi "Zvornikputeva" za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prvohu Han Pogled, u Karakaju i Bratuncu.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radašin

24.01.2019 12:33

Kako vi dobro čistite trebaće nama zimska oprema u sred ljeta vi da čistite Romsniju put bibijo neprohodan od oktobrs do maja.

ODGOVORITE