Званично: Марина довела “деветку” на зајам!

Гонзало Игуаин од синоћ на Стамфорд Бриџу! Игуаин обукао плаву "деветку"! Аргентинац ће дефинитивно први пут наступити у Премијер лиги.

Фудбал 24.01.2019 | 09:45
Званично: Марина довела “деветку” на зајам!
Више нема дилеме: Гонзало Игуаин (31) допутовао је у Лондон и потписао за Челси!

Искусни Аргентинац раздужио је опрему Милана и уз руковање са директором "плаваца" Марином Грановскајом постао члан екипе Маурисија Сарија, са којим је сјајно сарађивао у Наполију.

Иако стиже из Милана, Игуаин је дошао као позајмљени играч Јувентуса, који га је 2016. године купио од Наполија за 90 милиона евра. Управо у Напуљу Игуаин је под Саријем одиграо једну од најбољих сезона у каријери и постигао чак 38 голова на 42 утакмице.

"Пипита" ће у Челсију носити дрес са бројем "девет".

"Када се створила шанса да дођем овде, морао сам да је искористим. Ово је тим који ми се увек свиђао, са много историје, са сјајним стадионом... Играју у Премијер лиги, у којој сам одувек желео да наступам. Сада се надам да ћу Челсију 'вратити' за велико поверење. Једва чекам да почнем и надам се да ћу се брзо навићи", рекао је Игуаин после потврде да је прешао у свој нови клуб.

Иако се претходних дана могло прочитати и да Грановскаја није била за његов долазак, она га је дочекала срдачно и лепим речима.

"Гонзало је био наша примарна мета у овом прелазном року. Он долази са доказаним учинком на највишем нивоу. Претходно је радио са Маурицијом и то је донело сјајан резултат. Упознат је са тим како наш тренер воли да игра. Што се тиче трансфера, ово није био једноставан постао, јер је учествовало неколико страна, али смо одушевљени јер смо успели. Радујемо се Гонзаловом утицају на други део наше сезоне", изјавила је она.

Аргентински нападач Гонзало Игуаин и званично се преселио на позајмицу у Челси до краја сезоне. Искусни 31-годишњи нападач стигао је на Стамфорд Бриџ из Јувентуса, а након што је јесењи део провео на позајмици у Милану, где је постигао осам голова.

Доказани стрелац у комплетној каријери и репрезентативац Аргентине, како га описују на сајту Челсија, одИгуаина очекују да им донесе неопходно искуство које је стекао бројним наступима у Аргентини, Шпанији и Италији.  

Игуаин је већ сарађивао са Маурицијом Саријем у Наполију у сезони 2015/16. када је био најбољи стрелац Серије А са 36 голова, чиме је оборио тамошњи рекорд.

У Челсију је, наравно, добио дрес са бројем девет.

"Чим се појавила могућност да пређем у Челси одмах сам пристао. Одувек сам симпатисао историју овог клуба и диван стадион у Премијер лиги на којем Плавци играју. Енглеска је земља у којој сам одувек желео да играм. Надам се да ћу успети да узвратим Челсију на поверењу добрим играма на терену. Једва чекам да почнем да играм и надам се да ћу се брзо адаптирати", поручио је Игуаин.

Директорка Марина Грановскаја блиста од задовољства.

"Гонзало је био наша примарна мета у овом прелазном року и стиже са доказаним учинком на највишем нивоу. Претходно је већ сарађивао са Маурицијом и то је још један плус приликом његовог ангажовања. Није нам било лако да реализујемо овај посао јер су многе стране биле укључене, али одушевљена сам што смо довели Гонзала и очекујемо да има велики утицај на нашу игру на пролеће", саопштила је Рускиња.

У богатој каријери Гонзало Игуаин је пре Челсија играо за Ривер Плату, Реал Мадрид, Наполи, Јувентус и Милан.

Према договору Челсија и Јувентуса, Плавци ће моћи да продуже позајмицу аргентинског нападача и за сезону 2019/20. а то ће их коштати 18.000.000 евра. Уколико у Лондону буду желели на лето да га откупе то ће их задовољство коштати 36.000.000 евра.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар