Zvanično: Marina dovela “devetku” na zajam!

Gonzalo Iguain od sinoć na Stamford Bridžu! Iguain obukao plavu "devetku"! Argentinac će definitivno prvi put nastupiti u Premijer ligi.

Fudbal 24.01.2019 | 09:45
Zvanično: Marina dovela “devetku” na zajam!
Više nema dileme: Gonzalo Iguain (31) doputovao je u London i potpisao za Čelsi!

Iskusni Argentinac razdužio je opremu Milana i uz rukovanje sa direktorom "plavaca" Marinom Granovskajom postao član ekipe Maurisija Sarija, sa kojim je sjajno sarađivao u Napoliju.

Iako stiže iz Milana, Iguain je došao kao pozajmljeni igrač Juventusa, koji ga je 2016. godine kupio od Napolija za 90 miliona evra. Upravo u Napulju Iguain je pod Sarijem odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri i postigao čak 38 golova na 42 utakmice.

"Pipita" će u Čelsiju nositi dres sa brojem "devet".

"Kada se stvorila šansa da dođem ovde, morao sam da je iskoristim. Ovo je tim koji mi se uvek sviđao, sa mnogo istorije, sa sjajnim stadionom... Igraju u Premijer ligi, u kojoj sam oduvek želeo da nastupam. Sada se nadam da ću Čelsiju 'vratiti' za veliko poverenje. Jedva čekam da počnem i nadam se da ću se brzo navići", rekao je Iguain posle potvrde da je prešao u svoj novi klub.

Iako se prethodnih dana moglo pročitati i da Granovskaja nije bila za njegov dolazak, ona ga je dočekala srdačno i lepim rečima.

"Gonzalo je bio naša primarna meta u ovom prelaznom roku. On dolazi sa dokazanim učinkom na najvišem nivou. Prethodno je radio sa Mauricijom i to je donelo sjajan rezultat. Upoznat je sa tim kako naš trener voli da igra. Što se tiče transfera, ovo nije bio jednostavan postao, jer je učestvovalo nekoliko strana, ali smo oduševljeni jer smo uspeli. Radujemo se Gonzalovom uticaju na drugi deo naše sezone", izjavila je ona.

Argentinski napadač Gonzalo Iguain i zvanično se preselio na pozajmicu u Čelsi do kraja sezone. Iskusni 31-godišnji napadač stigao je na Stamford Bridž iz Juventusa, a nakon što je jesenji deo proveo na pozajmici u Milanu, gde je postigao osam golova.

Dokazani strelac u kompletnoj karijeri i reprezentativac Argentine, kako ga opisuju na sajtu Čelsija, odIguaina očekuju da im donese neophodno iskustvo koje je stekao brojnim nastupima u Argentini, Španiji i Italiji.  

Iguain je već sarađivao sa Mauricijom Sarijem u Napoliju u sezoni 2015/16. kada je bio najbolji strelac Serije A sa 36 golova, čime je oborio tamošnji rekord.

U Čelsiju je, naravno, dobio dres sa brojem devet.

"Čim se pojavila mogućnost da pređem u Čelsi odmah sam pristao. Oduvek sam simpatisao istoriju ovog kluba i divan stadion u Premijer ligi na kojem Plavci igraju. Engleska je zemlja u kojoj sam oduvek želeo da igram. Nadam se da ću uspeti da uzvratim Čelsiju na poverenju dobrim igrama na terenu. Jedva čekam da počnem da igram i nadam se da ću se brzo adaptirati", poručio je Iguain.

Direktorka Marina Granovskaja blista od zadovoljstva.

"Gonzalo je bio naša primarna meta u ovom prelaznom roku i stiže sa dokazanim učinkom na najvišem nivou. Prethodno je već sarađivao sa Mauricijom i to je još jedan plus prilikom njegovog angažovanja. Nije nam bilo lako da realizujemo ovaj posao jer su mnoge strane bile uključene, ali oduševljena sam što smo doveli Gonzala i očekujemo da ima veliki uticaj na našu igru na proleće", saopštila je Ruskinja.

U bogatoj karijeri Gonzalo Iguain je pre Čelsija igrao za River Platu, Real Madrid, Napoli, Juventus i Milan.

Prema dogovoru Čelsija i Juventusa, Plavci će moći da produže pozajmicu argentinskog napadača i za sezonu 2019/20. a to će ih koštati 18.000.000 evra. Ukoliko u Londonu budu želeli na leto da ga otkupe to će ih zadovoljstvo koštati 36.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar