Клице на јеловнику

Исхрана пшеничним клицама не оптерећује организам, већ представља савршен начин елиминисања нагомиланих токсина.

Здравље 23.01.2019 | 11:32
Клице на јеловнику
Заговорници здравог начина исхране користе сваку прилику да нагласе важност конзумирања клица, при чему нутриционисти посебно истичу значај пшеничних клица. Исхрана пшеничним клицама не оптерећује организам, већ представља савршен начин елиминисања нагомиланих токсина у њему.

Клице количински треба конзумирати у зависности од тога ком типу ваш организам припада. Особе које имају вишак топлоте, односно стално су "прегрејане", треба да уносе веће количине добро сажваканих клица дневно. Улога унетих клица је да организам хладе и држе у равнотежи његово опште стање. Особе из ове групе препознатљиве су по томе што воле хладне напитке, лагано се облаче, готово никада им није хладно... Оне клице могу да једу и зими и лети, најбоље између седам и девет сати, 12 и 14 и око 18 часова, када је "дигестивна ватра најјача".

С друге стране, особе којима је често хладно, воле топле напитке, немају јаку дигестивну ватру, клице треба да користе мало обазривије. Зими, примера ради, треба да их конзумирају у минималним количинама, а могу и да их не једу. У летњем периоду могу, али ни тада не у претераним количинама.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар