Klice na jelovniku

Ishrana pšeničnim klicama ne opterećuje organizam, već predstavlja savršen način eliminisanja nagomilanih toksina.

Zdravlje 23.01.2019 | 11:32
Klice na jelovniku
Zagovornici zdravog načina ishrane koriste svaku priliku da naglase važnost konzumiranja klica, pri čemu nutricionisti posebno ističu značaj pšeničnih klica. Ishrana pšeničnim klicama ne opterećuje organizam, već predstavlja savršen način eliminisanja nagomilanih toksina u njemu.

Klice količinski treba konzumirati u zavisnosti od toga kom tipu vaš organizam pripada. Osobe koje imaju višak toplote, odnosno stalno su "pregrejane", treba da unose veće količine dobro sažvakanih klica dnevno. Uloga unetih klica je da organizam hlade i drže u ravnoteži njegovo opšte stanje. Osobe iz ove grupe prepoznatljive su po tome što vole hladne napitke, lagano se oblače, gotovo nikada im nije hladno... One klice mogu da jedu i zimi i leti, najbolje između sedam i devet sati, 12 i 14 i oko 18 časova, kada je "digestivna vatra najjača".

S druge strane, osobe kojima je često hladno, vole tople napitke, nemaju jaku digestivnu vatru, klice treba da koriste malo obazrivije. Zimi, primera radi, treba da ih konzumiraju u minimalnim količinama, a mogu i da ih ne jedu. U letnjem periodu mogu, ali ni tada ne u preteranim količinama.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar