АО: Пуј зауставио Раонића, чека Ђоковића!

Обуздао Раонићеве "пројектиле" – Пуј први пут у полуфиналу Гренд слема! Француски тенисер, Лука Пуј, пласирао се први пут у каријери у полуфинале неког Гренд слем турнира.  

Тенис 23.01.2019 | 10:45
АО: Пуј зауставио Раонића, чека Ђоковића!
Милош Раонић успео је да победи четвртог тенисера Сашу Зверева, али не и 31. на свету.

Канађанина је у четвртфиналу Аустралијан Опена надиграо Лука Пуј у четири сета - 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Француз је тако стигао до најбољег пласмана у каријери на неком гренд слему.

Претходно је играо четвртфинале на Вимблдону и УС Опену 2016, али никада није прошао до полуфинала.

У Мелбурну прави успех каријере, јер је пети меч у низу решио у своју корист, а до ове године на Аустралијан Опену није добио ниједан дуел!

Ово му је седмо учешће на првом гренд слему сезоне, а никада раније није отишао даље од првог кола.

Победа против Раонића, 17. играча са АТП листе, била му је прва после три везана пораза од Канађанина.

Пуј, који има 24 година, и од скоро ради са Амели Морезмо, што је очигледно дало резултате, у полуфиналу ће се састати са бољим дуела Новак Ђоковић - Кеи Нишикори.

У другом полуфиналу играће Рафаел Надал и Грк Стефанос Циципас.

Пуј је до резултата каријере стигао победом над Милошем Раонићем 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4 у четвртфиналу Аустралијан опена.

Француз је изненадио 16. фаворита турнира у Мелбурну, где ће се за пласман у финале борити са бољим из дуела између Новака Ђоковића и Кеија Нишикорија.

Раонићу није много помогао моћан сервис ни 25 ас удараца, штавише, изгубио је први сет иако је одсервирао десет асева. 

Пуј је свеједно успевао да стигне до брејк шанси и да надјача Канађанина у тај-брејку, а с друге стране онемогући ривала да угрози његов сервис. 

То је одлучило и други сет у којем је Француз искористио прву брејк прилику за 3:1, а потом сигурним сервисом одржао предност.

Могао је Пуј да реши меч у три сета, али Раонић успева да спаси све четири брејк шансе ривала у трећем сету, а онда да га коначно добије у тај-брејку. 

Уследила је жестока борба у четвртом, Пуј пропушта нову брејк прилику на 1:0, да би након серије гемова у којима су тенисери без већих проблема чували свој сервис, Раонићу пала концентрација у десетом и Француз то одмах кажњава, користи трећу меч лопту за победу каријере. 

Пуј, кога тренира бивша светска број 1 Амели Моретмо, име следећег ривала ће сазнати за неколико сати, јер дуел Ђоковића и Нишикорија почиње у 9.30 на Род Лејвер Арени. 

Други полуфинални пар је већ познат, у четвртак се састају Рафаел Надал и сензација турнира Стефанос Циципас.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар