AO: Puj zaustavio Raonića, čeka Đokovića!

Obuzdao Raonićeve "projektile" – Puj prvi put u polufinalu Grend slema! Francuski teniser, Luka Puj, plasirao se prvi put u karijeri u polufinale nekog Grend slem turnira.  

Tenis 23.01.2019 | 10:45
AO: Puj zaustavio Raonića, čeka Đokovića!
Miloš Raonić uspeo je da pobedi četvrtog tenisera Sašu Zvereva, ali ne i 31. na svetu.

Kanađanina je u četvrtfinalu Australijan Opena nadigrao Luka Puj u četiri seta - 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Francuz je tako stigao do najboljeg plasmana u karijeri na nekom grend slemu.

Prethodno je igrao četvrtfinale na Vimbldonu i US Openu 2016, ali nikada nije prošao do polufinala.

U Melburnu pravi uspeh karijere, jer je peti meč u nizu rešio u svoju korist, a do ove godine na Australijan Openu nije dobio nijedan duel!

Ovo mu je sedmo učešće na prvom grend slemu sezone, a nikada ranije nije otišao dalje od prvog kola.

Pobeda protiv Raonića, 17. igrača sa ATP liste, bila mu je prva posle tri vezana poraza od Kanađanina.

Puj, koji ima 24 godina, i od skoro radi sa Ameli Morezmo, što je očigledno dalo rezultate, u polufinalu će se sastati sa boljim duela Novak Đoković - Kei Nišikori.

U drugom polufinalu igraće Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas.

Puj je do rezultata karijere stigao pobedom nad Milošem Raonićem 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4 u četvrtfinalu Australijan opena.

Francuz je iznenadio 16. favorita turnira u Melburnu, gde će se za plasman u finale boriti sa boljim iz duela između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija.

Raoniću nije mnogo pomogao moćan servis ni 25 as udaraca, štaviše, izgubio je prvi set iako je odservirao deset aseva. 

Puj je svejedno uspevao da stigne do brejk šansi i da nadjača Kanađanina u taj-brejku, a s druge strane onemogući rivala da ugrozi njegov servis. 

To je odlučilo i drugi set u kojem je Francuz iskoristio prvu brejk priliku za 3:1, a potom sigurnim servisom održao prednost.

Mogao je Puj da reši meč u tri seta, ali Raonić uspeva da spasi sve četiri brejk šanse rivala u trećem setu, a onda da ga konačno dobije u taj-brejku. 

Usledila je žestoka borba u četvrtom, Puj propušta novu brejk priliku na 1:0, da bi nakon serije gemova u kojima su teniseri bez većih problema čuvali svoj servis, Raoniću pala koncentracija u desetom i Francuz to odmah kažnjava, koristi treću meč loptu za pobedu karijere. 

Puj, koga trenira bivša svetska broj 1 Ameli Moretmo, ime sledećeg rivala će saznati za nekoliko sati, jer duel Đokovića i Nišikorija počinje u 9.30 na Rod Lejver Areni. 

Drugi polufinalni par je već poznat, u četvrtak se sastaju Rafael Nadal i senzacija turnira Stefanos Cicipas.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar