Тешки услови за саобраћање

Због сњежних падавина, на већини путева у Републици Српској саобраћа се отежано и успорено, нарочито на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Босна и Херцеговина 23.01.2019 | 09:42
Тешки услови за саобраћање
Коловози су засњежени и клизави, па је неопходна максимално опрезна и спорија вожња, прилагођена условима на путу, уз употребу зимске опреме, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

За теретна возила са прилолицом и шлепере обавезни су ланци, посебно на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, односно преко Романијске регије. На дионицама у усјецима и поред камених косина, постоји опасност од одрона земље и камења на коловоз, те могућност обрушавања снијежних лавина, нарочито на магистралном путу М-18 Добро Поље-Брод на Дрини.

Због оштећења надвожњака (код НИС петрол пумпе у Трну) саобраћај се на магистралном путу М-16 дионица Приједорска петља – Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута М-18 Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Због угаженог снијега и леда на коловозима, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на дионици магистралног пута М-17 Коњиц-Мостар, док путничка возила на овој дионици саобраћају отежано.

Угаженог снијега на коловозу има и на осталим дионицама, посебно у вишим предјелима.

На граничним прелазима од јутрос нема задржавања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар