Teški uslovi za saobraćanje

Zbog snježnih padavina, na većini puteva u Republici Srpskoj saobraća se otežano i usporeno, naročito na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Bosna i Hercegovina 23.01.2019 | 09:42
Teški uslovi za saobraćanje
Kolovozi su zasnježeni i klizavi, pa je neophodna maksimalno oprezna i sporija vožnja, prilagođena uslovima na putu, uz upotrebu zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Za teretna vozila sa prilolicom i šlepere obavezni su lanci, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, odnosno preko Romanijske regije. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, postoji opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, te mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.

Zbog oštećenja nadvožnjaka (kod NIS petrol pumpe u Trnu) saobraćaj se na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja – Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozima, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Mostar, dok putnička vozila na ovoj dionici saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim predjelima.

Na graničnim prelazima od jutros nema zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar