Тешки пацијенти чекају накнаде

Настављају се муке више од хиљаду дијализних пацијената у Републици Српској. Накнаде за претходна три мјесеца које им Министарство здравља додјељује у виду инвалиднине још им нису уплаћене. И док из ресорног министарства и Удружења дијализних пацијената обећавају исплату до краја мјесеца, пацијенти пријете искључењем са апарата.

Република Српска 22.01.2019 | 19:26
Тешки пацијенти чекају накнаде
“Уколико нам до краја седмице не исплате инвалиднине, искључићемо се са апарата”, кажу дијализни пацијенти из Бањалуке.

Дијализни пацијенти кривца виде и у ресорном министарству, али и у Удружењу дијализних пацијената, које, како истичу, о њима уопште не води бригу.

Из Министарства здравља и социјалне заштите и Удружења дијализних пацијената крартко поручују да ће у наредних мјесец дана бити исплаћена заостала средства из 2018. године. Наводе и да су остала средства за исплату одобрена. Дијализним пацијентима, којих је око 1100 у Републици Српској, исплата накнада каснила је четири пута од почетка 2018. године, откада је уведена.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

узас

22.01.2019 18:41

Све пропада и пуца по савовима. А истовремено власт нам прица бајке о моцној и јакој РС. Пропали смо 113% фактицки, само треба неко да нам то саопсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матриx

22.01.2019 19:22

Битно је да пара има за Проинтер, ММС воде, Ланако и остале ИТ крвопије...близу 40 милиона КМ ће ФЗО потрошити на фамозне ИТ пројекте у здравству а за то вријеме дугови у здравству расту на све стране, пацијенти немају лијекове/накнаде и остало, запосленима се не уплаћују порези и доприноси, узимају се кредити за све и свашта...дакле, једном ријечју...катаклизма...ал, битно је да је народ видио нашу вајну предсједницу и пред. пред. БиХ у БГ како сједе са В. В. Путином

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код Дјаје

23.01.2019 08:35

Нека иду на преглед крвних зила код директора Дјајица... просла кампања сада се плаца

ОДГОВОРИТЕ