Teški pacijenti čekaju naknade

Nastavljaju se muke više od hiljadu dijaliznih pacijenata u Republici Srpskoj. Naknade za prethodna tri mjeseca koje im Ministarstvo zdravlja dodjeljuje u vidu invalidnine još im nisu uplaćene. I dok iz resornog ministarstva i Udruženja dijaliznih pacijenata obećavaju isplatu do kraja mjeseca, pacijenti prijete isključenjem sa aparata.

Republika Srpska 22.01.2019 | 19:26
Teški pacijenti čekaju naknade
“Ukoliko nam do kraja sedmice ne isplate invalidnine, isključićemo se sa aparata”, kažu dijalizni pacijenti iz Banjaluke.

Dijalizni pacijenti krivca vide i u resornom ministarstvu, ali i u Udruženju dijaliznih pacijenata, koje, kako ističu, o njima uopšte ne vodi brigu.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Udruženja dijaliznih pacijenata krartko poručuju da će u narednih mjesec dana biti isplaćena zaostala sredstva iz 2018. godine. Navode i da su ostala sredstva za isplatu odobrena. Dijaliznim pacijentima, kojih je oko 1100 u Republici Srpskoj, isplata naknada kasnila je četiri puta od početka 2018. godine, otkada je uvedena.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

uzas

22.01.2019 18:41

Sve propada i puca po savovima. A istovremeno vlast nam prica bajke o mocnoj i jakoj RS. Propali smo 113% fakticki, samo treba neko da nam to saopsti.

ODGOVORITE
Name

Matrix

22.01.2019 19:22

Bitno je da para ima za Prointer, MMS vode, Lanako i ostale IT krvopije...blizu 40 miliona KM će FZO potrošiti na famozne IT projekte u zdravstvu a za to vrijeme dugovi u zdravstvu rastu na sve strane, pacijenti nemaju lijekove/naknade i ostalo, zaposlenima se ne uplaćuju porezi i doprinosi, uzimaju se krediti za sve i svašta...dakle, jednom riječju...kataklizma...al, bitno je da je narod vidio našu vajnu predsjednicu i pred. pred. BiH u BG kako sjede sa V. V. Putinom

ODGOVORITE
Name

Kod Djaje

23.01.2019 08:35

Neka idu na pregled krvnih zila kod direktora Djajica... prosla kampanja sada se placa

ODGOVORITE