АО: Колинс као Циципас - аутсајдерка из САД у 1/2-финалу!

Американка, Данијел Колинс, наставила је свој бајковити наступ на Аустралијан опену.  Полуфинале од снова! Американка, Данијел Колинс, која никада до сада није добила меч у главном жребу неког гренд слема, на овом Аустралијан опену се пробила међу четири најбоље након што је преокренула против Пављученкове.

Тенис 22.01.2019 | 10:45
АО: Колинс као Циципас - аутсајдерка из САД у 1/2-финалу!
Ова 25-годишња тенисерка пласирала се у полуфинале Мелбурна победом над Анастасијом Пављученковом.

Американка је надиграла Рускињу после преокрета у три сета са 2:6, 7:5, 6:1 у свом првом наступу на Род Лејвер Арени.

Пављученкова је након импресивног првог сета имала полуфинале у рукама, а онда је почела да лоше сервира, те је серијом дуплих сервис грешака трасирала пут ривалки за преокрет. 

Колинс, која је до овог АО на Гренд слем турнирима играла сам прва кола, у полуфиналу "Ози опена" ће играти против боље из дуела између Петре Квитове и Ешли Барти.

Лепши део новог"динамичног дуа" америчког тениса, Данијел Колинс (други је Френсис Тијафо који касније данас игра против Рафе Надала) наставља да збуњује, уједно и одушевљава свет белог спорта. Девојка којој је 25 година и која никада до сада није победила нити на једном гренд слем мечу у галвном жребу успела је да се на овом Аустралијан опену пробије у полуфинале забележивши и пети тријумф у Мелбурну!

То је некадашњој двострукој НЦАА (колеџ) шампионки САД, која је пре годину дана била тек 160. на WТА листи, пошло данас за руком пошто је успела да заустави Анастазију Пављученкову и преокрене за тријумф од 2:6, 7:5 и 6:1. Меч, који је много боље отворила искуснија Рускиња трајао је два сата и 17 минута. Симпатична Американка је тако наставила импресиван низ пошто је у ранијим колима првог гренд слема сезона савладала између осталих и носитељке, Немицу Јулију Гергес, Францускињу Каролин Гарсију, а понизила је други рекет света и некадашњу шампионку овог такмичења, Ангелику Кербер препустивши јој само два гема! Последњи је уједно био и судар једине две тенисерке које су остале у жребу, а да нису међу носитељкама, Пављученкова је некада била велики таленат, али су је озбиљни здравствени проблеми спречили да оствари још бољу каријеру.

"Никада нисам играла на Род Лејвер арени, ма никада нисам ни тренирала, али ми баш одговара. Посебно због аустралијских навијача који су подршком допринели да се осећам као код куће", екстатична је била девојка са Флориде.

Једино што сада стоји између Данијел Колинс, тренутно 35. на светској листи која је прошле године на овом месту у последној рунди квалификација успела да узме само један гем против мало познате Чехиње, Денисе Алертове и финала Отвореног првенства Аустралије је победница меча који играју данас Чехиња Петра Квитова и домаћи фаворит Ешли Барти.  

Иначе, Американка, прва тенисерка са факултета која је стигла до полуфинала гренд слема после Мередит Мекграт и Вимблдона 1996, до сада је освојила мање од милион долара новчаних награда на турнирима, а само пласманом у завршницу Аустралијан опена обезбедила је 656.000 $!

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар