AO: Kolins kao Cicipas - autsajderka iz SAD u 1/2-finalu!

Amerikanka, Danijel Kolins, nastavila je svoj bajkoviti nastup na Australijan openu.  Polufinale od snova! Amerikanka, Danijel Kolins, koja nikada do sada nije dobila meč u glavnom žrebu nekog grend slema, na ovom Australijan openu se probila među četiri najbolje nakon što je preokrenula protiv Pavljučenkove.

Tenis 22.01.2019 | 10:45
AO: Kolins kao Cicipas - autsajderka iz SAD u 1/2-finalu!
Ova 25-godišnja teniserka plasirala se u polufinale Melburna pobedom nad Anastasijom Pavljučenkovom.

Amerikanka je nadigrala Ruskinju posle preokreta u tri seta sa 2:6, 7:5, 6:1 u svom prvom nastupu na Rod Lejver Areni.

Pavljučenkova je nakon impresivnog prvog seta imala polufinale u rukama, a onda je počela da loše servira, te je serijom duplih servis grešaka trasirala put rivalki za preokret. 

Kolins, koja je do ovog AO na Grend slem turnirima igrala sam prva kola, u polufinalu "Ozi opena" će igrati protiv bolje iz duela između Petre Kvitove i Ešli Barti.

Lepši deo novog"dinamičnog dua" američkog tenisa, Danijel Kolins (drugi je Frensis Tijafo koji kasnije danas igra protiv Rafe Nadala) nastavlja da zbunjuje, ujedno i oduševljava svet belog sporta. Devojka kojoj je 25 godina i koja nikada do sada nije pobedila niti na jednom grend slem meču u galvnom žrebu uspela je da se na ovom Australijan openu probije u polufinale zabeleživši i peti trijumf u Melburnu!

To je nekadašnjoj dvostrukoj NCAA (koledž) šampionki SAD, koja je pre godinu dana bila tek 160. na WTA listi, pošlo danas za rukom pošto je uspela da zaustavi Anastaziju Pavljučenkovu i preokrene za trijumf od 2:6, 7:5 i 6:1. Meč, koji je mnogo bolje otvorila iskusnija Ruskinja trajao je dva sata i 17 minuta. Simpatična Amerikanka je tako nastavila impresivan niz pošto je u ranijim kolima prvog grend slema sezona savladala između ostalih i nositeljke, Nemicu Juliju Gerges, Francuskinju Karolin Garsiju, a ponizila je drugi reket sveta i nekadašnju šampionku ovog takmičenja, Angeliku Kerber prepustivši joj samo dva gema! Poslednji je ujedno bio i sudar jedine dve teniserke koje su ostale u žrebu, a da nisu među nositeljkama, Pavljučenkova je nekada bila veliki talenat, ali su je ozbiljni zdravstveni problemi sprečili da ostvari još bolju karijeru.

"Nikada nisam igrala na Rod Lejver areni, ma nikada nisam ni trenirala, ali mi baš odgovara. Posebno zbog australijskih navijača koji su podrškom doprineli da se osećam kao kod kuće", ekstatična je bila devojka sa Floride.

Jedino što sada stoji između Danijel Kolins, trenutno 35. na svetskoj listi koja je prošle godine na ovom mestu u poslednoj rundi kvalifikacija uspela da uzme samo jedan gem protiv malo poznate Čehinje, Denise Alertove i finala Otvorenog prvenstva Australije je pobednica meča koji igraju danas Čehinja Petra Kvitova i domaći favorit Ešli Barti.  

Inače, Amerikanka, prva teniserka sa fakulteta koja je stigla do polufinala grend slema posle Meredit Mekgrat i Vimbldona 1996, do sada je osvojila manje od milion dolara novčanih nagrada na turnirima, a samo plasmanom u završnicu Australijan opena obezbedila je 656.000 $!

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar