Кол и Лампард опет у истом тиму!

Некадашњи саиграчи из Челсија у наредних пет месеци ће сарађивати у Дерби Каунтију.  Френк Лампард купио Ешлија Кола! Званично је.

Фудбал 22.01.2019 | 09:45
Кол и Лампард опет у истом тиму!
Некадашњи репрезентативац Енглеске Ешли Кол (38) после четири и по године се вратио на Острво!

Након једне и по сезоне у Роми и три сезоне у Лос Анђелес Галаксију, он је потписао за Дерби Каунти, који се под вођством Френка Лампарда бори за пласман у Премијер лигу.

"Овнови" су шести на табели Чемпионшипа, тако да су им реалне шансе да кроз плеј-оф покушају да се домогну елитног ранга.

Кол и Лампард заједно су играли за Челси осам година и лета 2014. заједно напустили "Стамфорд Бриџ".

Као саиграчи су у плавом дресу освојили по једну титулу првака Енглеске (2010), Лигу шампиона (2012), Лигу Европе (2013) и енглески Лига куп (2007), док су у ФА купу тријумфовали чак четири пута (2007, 2009, 2010, 2012).

Ешли Кол поново у енглеском фудбалу, додуше сада као 38-годишњак не баш спреман за елитни ранг такмичења због чега велики повратак прави у дресу друголигаша Дерби Каунтија!

А на Прајд парку га чека Френк Лампард са којим је пуних осам година делио свлачионицу у Челсију, да не помињемо да се јуш дуже познају и из репрезентације Енглеске. Кад су престарили за врунске изазове изабрали су другачије путеве. Ешли Кол је отишао прво у Рому, па “преко баре“ у ЛА Галакси. Лампард је упловио у тренерске воде и сада са Дербијем јури промоцију у Премијер лигу.

Тренутно су шести на табели и надају се барем плеј-офу за допуну Премијер лиге. Искуство које доноси Кол, најбољи  леви бек генерације, како га назива Лампард, требало би да Овновима буде од велике користи.

Трофеји говори сами за себе. Освајач Лиге шампиона и Лиге Европе са Челсијем, троструки првак Енглеске, седам ФА купова приде, 107 утакмица у дресу репрезентације Енглеске.

Навијачи у Енглеској нису пропустили прилику да се нашале у коментарима на ову вест, па су писали "Може и Тери", "Вратите Дрогбу из пензије", "Дајте и Анелку кад смо већ ту", "Шта Босингва ради ових дана"...

Дерби ће Кола плаћати 10.000 фунти недељно.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар