Kol i Lampard opet u istom timu!

Nekadašnji saigrači iz Čelsija u narednih pet meseci će sarađivati u Derbi Kauntiju.  Frenk Lampard kupio Ešlija Kola! Zvanično je.

Fudbal 22.01.2019 | 09:45
Kol i Lampard opet u istom timu!
Nekadašnji reprezentativac Engleske Ešli Kol (38) posle četiri i po godine se vratio na Ostrvo!

Nakon jedne i po sezone u Romi i tri sezone u Los Anđeles Galaksiju, on je potpisao za Derbi Kaunti, koji se pod vođstvom Frenka Lamparda bori za plasman u Premijer ligu.

"Ovnovi" su šesti na tabeli Čempionšipa, tako da su im realne šanse da kroz plej-of pokušaju da se domognu elitnog ranga.

Kol i Lampard zajedno su igrali za Čelsi osam godina i leta 2014. zajedno napustili "Stamford Bridž".

Kao saigrači su u plavom dresu osvojili po jednu titulu prvaka Engleske (2010), Ligu šampiona (2012), Ligu Evrope (2013) i engleski Liga kup (2007), dok su u FA kupu trijumfovali čak četiri puta (2007, 2009, 2010, 2012).

Ešli Kol ponovo u engleskom fudbalu, doduše sada kao 38-godišnjak ne baš spreman za elitni rang takmičenja zbog čega veliki povratak pravi u dresu drugoligaša Derbi Kauntija!

A na Prajd parku ga čeka Frenk Lampard sa kojim je punih osam godina delio svlačionicu u Čelsiju, da ne pominjemo da se juš duže poznaju i iz reprezentacije Engleske. Kad su prestarili za vrunske izazove izabrali su drugačije puteve. Ešli Kol je otišao prvo u Romu, pa “preko bare“ u LA Galaksi. Lampard je uplovio u trenerske vode i sada sa Derbijem juri promociju u Premijer ligu.

Trenutno su šesti na tabeli i nadaju se barem plej-ofu za dopunu Premijer lige. Iskustvo koje donosi Kol, najbolji  levi bek generacije, kako ga naziva Lampard, trebalo bi da Ovnovima bude od velike koristi.

Trofeji govori sami za sebe. Osvajač Lige šampiona i Lige Evrope sa Čelsijem, trostruki prvak Engleske, sedam FA kupova pride, 107 utakmica u dresu reprezentacije Engleske.

Navijači u Engleskoj nisu propustili priliku da se našale u komentarima na ovu vest, pa su pisali "Može i Teri", "Vratite Drogbu iz penzije", "Dajte i Anelku kad smo već tu", "Šta Bosingva radi ovih dana"...

Derbi će Kola plaćati 10.000 funti nedeljno.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar