Пјонтек - Игуаин - Мората: Деблокада за 48 сати!

Сапуница готова до среде увече!

Фудбал 21.01.2019 | 21:15
Пјонтек - Игуаин - Мората: Деблокада за 48 сати!
Највећа трансфер сага ове зиме се ближи крају, прва домина само што није палаа у ефекту који ће захватити неколико великих клубова и познатих нападача. У наредних 48 сати би Кшиштоф Пјонтек требало да постане нови нападач Милана, Гонзало Игуаин да се пресели у Челси, а Алваро Мората да заврши у Атлетико Мадриду. Такав сценарио се најављује већ данима, али пошто операција укључује скупе играче и велике клубове, није је било лако реализовати.

Ипак, сада је пијаца близу деблокаде...

Све ће кренути из Ђенове где би Милан у наредна 24 сата требало да заврши трансфер Кшиштофа Пјонтека. Пољска сензација се већ у среду очекује на лекарским прегледима у Милану пошто су два клуба јако, јако близу коначног дговора.

„Ставили смо карте на сто, у наредних 48 сати следи епилог. Надам се да ће Пјонтек успети у Милану. Он је јако вредан момак и има велике квалитете. Знам да наши навијачи нису задовољни, али фудбал функционише тако“, рекао је Ђеновин директор Ђорђо Перинети.

Преговори су успорени само зато што су Ђенова и Милан данас играли првенствени меч. После утакмице је заказан коначан састанак Ђеновиног газде Презиозија и Миланових директора Леонарда и Малдинија, али још нема никаквих информација са њега.

Понуда Росонера износи 35.000.000 евра плус аргентински везиста Хосе Маури који би појачао Грифоне. Помињао се и повратак Андрее Бертолаћија на Мараси у склопу трансфера, али изгледа да нема ништа од тога. Милан је нудио Алена Халиловића, Ђенова је одбила. Ђенова је у овом „дилу“ хтела и суперталентованог голмана Алесандра Плицарија, али Милан је одбио. Росонери са Пјонтеком већ имају договор око уговора вредног 2.000.000 евра по сезони плус бонусе.

Чим се реализује трансфер Пјонтека, Гонзало Игуаин пакује кофере са Сан Сира и сели се у Челси. Гатузо не жели више очима да га види након што је Аргентинац пријавио да има температуру уочи Суперкупа са Јувентусом, а потом тражио да не игра данашњи меч са Ђеновом и оставио Милановог тренера само саКутронеом у нападу.

Игуаинов брат и менаџер Николас је већ у Лондону где договара последње детаље уговора са Челсијем. Аргентинац ће имати исте услове које имао у Милану. За полусезону ће зарадити око 5.000.000 евра. Исте услове ће добити и Јувентус који га је летос позајмио Милану за 18.000.000 евра. Прву половину позајмице су већ платили Росонери, другу половину ће платити Плавци. А онда ће се на лето видети шта и како даље саИгауином. Челси ће имати опцију да га откупи чему се у Јувентусу искрено надају јер им Пипита није потребан.

Када се Маурицију Сарију реализује највећа жеља у виду Игуаина, упалиће се зелено светло и за одлазакАлвара Морате у Атлетико Мадрид. Нити Челси има планове са њим, нити он жели да више игра за Плавце. Шпанац се није снашао на Стамфорд Бриџу од доласка из Реала. Тачније није оправдао огроман уложен новац. Мада у претходној полусезони има боље бројке и учинак него Пипита у Милану.

Тражили су га бројни клубови. Прво Милан, потом Севиља, помињали су се чак Бајерн и Борусија Дортмунд, потом Реал Мадрид и Барса који траже алтернативе Бенземи и Суарезу, али је Мората прихватио позив из клуба у којем је поникао код Милинка Пантића. Чим га је Атлетико позвао, брзо се договорио. Пристао је да се финансијски жртвује, да смањи плату и да коначно ужива у фудбалу. У Симеонеовом систему би опет могао да заигра у топ форми. Иако су ту Гризман и Дијего Коста, биће довољно минутаже за све. Поготово што јеКоста повређен. Симеонеу је био потребан такав шпиц за осмину финала Лиге шампиона против Јувентуса и обећао је Морати битну улогу у нападу на Лигу шампиона. На крају сезоне ће Ателтико имати и опцију да га откупи за 60.000.000 евра.

Моратина супруга и деца су синоћ већ допутовали у Мадрид где чекају на њега. Он чека Игуаина. А Пипитачека Пјонтека. А Милан је чекао крај данашњег меч и да доведе пољску сензацију. Домине ће пасти једна преко друге до среде увече...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар