Pjontek - Iguain - Morata: Deblokada za 48 sati!

Sapunica gotova do srede uveče!

Fudbal 21.01.2019 | 21:15
Pjontek - Iguain - Morata: Deblokada za 48 sati!
Najveća transfer saga ove zime se bliži kraju, prva domina samo što nije palaa u efektu koji će zahvatiti nekoliko velikih klubova i poznatih napadača. U narednih 48 sati bi Kšištof Pjontek trebalo da postane novi napadač Milana, Gonzalo Iguain da se preseli u Čelsi, a Alvaro Morata da završi u Atletiko Madridu. Takav scenario se najavljuje već danima, ali pošto operacija uključuje skupe igrače i velike klubove, nije je bilo lako realizovati.

Ipak, sada je pijaca blizu deblokade...

Sve će krenuti iz Đenove gde bi Milan u naredna 24 sata trebalo da završi transfer Kšištofa Pjonteka. Poljska senzacija se već u sredu očekuje na lekarskim pregledima u Milanu pošto su dva kluba jako, jako blizu konačnog dgovora.

„Stavili smo karte na sto, u narednih 48 sati sledi epilog. Nadam se da će Pjontek uspeti u Milanu. On je jako vredan momak i ima velike kvalitete. Znam da naši navijači nisu zadovoljni, ali fudbal funkcioniše tako“, rekao je Đenovin direktor Đorđo Perineti.

Pregovori su usporeni samo zato što su Đenova i Milan danas igrali prvenstveni meč. Posle utakmice je zakazan konačan sastanak Đenovinog gazde Preziozija i Milanovih direktora Leonarda i Maldinija, ali još nema nikakvih informacija sa njega.

Ponuda Rosonera iznosi 35.000.000 evra plus argentinski vezista Hose Mauri koji bi pojačao Grifone. Pominjao se i povratak Andree Bertolaćija na Marasi u sklopu transfera, ali izgleda da nema ništa od toga. Milan je nudio Alena Halilovića, Đenova je odbila. Đenova je u ovom „dilu“ htela i supertalentovanog golmana Alesandra Plicarija, ali Milan je odbio. Rosoneri sa Pjontekom već imaju dogovor oko ugovora vrednog 2.000.000 evra po sezoni plus bonuse.

Čim se realizuje transfer Pjonteka, Gonzalo Iguain pakuje kofere sa San Sira i seli se u Čelsi. Gatuzo ne želi više očima da ga vidi nakon što je Argentinac prijavio da ima temperaturu uoči Superkupa sa Juventusom, a potom tražio da ne igra današnji meč sa Đenovom i ostavio Milanovog trenera samo saKutroneom u napadu.

Iguainov brat i menadžer Nikolas je već u Londonu gde dogovara poslednje detalje ugovora sa Čelsijem. Argentinac će imati iste uslove koje imao u Milanu. Za polusezonu će zaraditi oko 5.000.000 evra. Iste uslove će dobiti i Juventus koji ga je letos pozajmio Milanu za 18.000.000 evra. Prvu polovinu pozajmice su već platili Rosoneri, drugu polovinu će platiti Plavci. A onda će se na leto videti šta i kako dalje saIgauinom. Čelsi će imati opciju da ga otkupi čemu se u Juventusu iskreno nadaju jer im Pipita nije potreban.

Kada se Mauriciju Sariju realizuje najveća želja u vidu Iguaina, upaliće se zeleno svetlo i za odlazakAlvara Morate u Atletiko Madrid. Niti Čelsi ima planove sa njim, niti on želi da više igra za Plavce. Španac se nije snašao na Stamford Bridžu od dolaska iz Reala. Tačnije nije opravdao ogroman uložen novac. Mada u prethodnoj polusezoni ima bolje brojke i učinak nego Pipita u Milanu.

Tražili su ga brojni klubovi. Prvo Milan, potom Sevilja, pominjali su se čak Bajern i Borusija Dortmund, potom Real Madrid i Barsa koji traže alternative Benzemi i Suarezu, ali je Morata prihvatio poziv iz kluba u kojem je ponikao kod Milinka Pantića. Čim ga je Atletiko pozvao, brzo se dogovorio. Pristao je da se finansijski žrtvuje, da smanji platu i da konačno uživa u fudbalu. U Simeoneovom sistemu bi opet mogao da zaigra u top formi. Iako su tu Grizman i Dijego Kosta, biće dovoljno minutaže za sve. Pogotovo što jeKosta povređen. Simeoneu je bio potreban takav špic za osminu finala Lige šampiona protiv Juventusa i obećao je Morati bitnu ulogu u napadu na Ligu šampiona. Na kraju sezone će Ateltiko imati i opciju da ga otkupi za 60.000.000 evra.

Moratina supruga i deca su sinoć već doputovali u Madrid gde čekaju na njega. On čeka Iguaina. A Pipitačeka Pjonteka. A Milan je čekao kraj današnjeg meč i da dovede poljsku senzaciju. Domine će pasti jedna preko druge do srede uveče...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar