Боатенг заборавља твит о Роналду, иде у Барселону?!

Некадашњи репрезентативац Гане, Кевин Принс Боатенг, напустиће Сасуоло и појачати Барселону, тврди италијански Скај спорт. А прошле године је хвалио Роналда: "Најбољи".  С неба, па у ребра: Кевин Принс Боатенг потписује за Барселону! За почетак, као позајмљен фудбалер.

Фудбал 21.01.2019 | 22:10
Боатенг заборавља твит о Роналду, иде у Барселону?!
Према сазнањима италијанског медија, Каталонци су "изабрали" 31-годишњег бившег нападача Милана, Тотенхема, Дортмунда, Лас Палмаса и Ајнтрахта, и желе опцију позајмице до краја сезоне уз обавезан откуп од осам милиона евра.

Барселона жели Боатенга? Италијански новинар, Ђанлука ди Марцио, је пренео сензационалну вест да ће некадашњи велики таленат светског фудбала Кевин-Принс Боатенг прећи у Барселону.

Офанзивац Сасуола је летос из Ајнтрахта стигао у Италију, али би на “Чизми” могао да се задржи свега шест месеци.

Каталонски клуб је, наводно, спреман да потпише проблематичног репрезентативца Гане, у жељи да појача конкуренцију међу нападачима.

Барселона је заинтересована да 31-годишњака доведе на позајмицу, уз опцију откупа на крају сезоне.

Боатенг је у овој сезони за Сасуоло постигао пет голова на 15 утакмица, а уколико пређе у Барселону то ће бити његово друго појављивање у Ла Лиги, пошто је претходно наступао за Лас Палмас и на 25 појављивања на терену се десет пута уписао у стрелце.

Боатенг је прошао све млађе селекције Њемачке, а одиграо је 14 утакмицу за Гану, домовину свог оца.

Иначе, медији нису пропустили прилику да подсјете на Боатенгов твит од јуна прошле године када је у току било Свјетско првенство у фудбалу.

Он је тада поставио фотографију Кристијана Роналда, уз кратак коментар: "Најбољи" (Тхе бест).

На то је добио много одговора, који су му скренули пажњу да је најбољи Лионел Меси, уз његове спектакуларне дриблинге, па и онај када је "изломио кичму" његовом брату Жерому Боатенгу, током утакмице Барселона - Бајерн Минхен.

На помолу је један од најчуднијих послова у зимском прелазном року. Ако не и најчуднији. Или, макар, најмање очекиван: Кевин Принс Боатенг је пред потписом за – Барселону!

Да, да, добро сте прочитали, искусни офанзивац Сасуола се ни у једној варијанти није помињао, бар не јавно, као жеља Каталонаца, али трансфер гуру Ђанлуика ди Марцио је први јавио, а вест потврђена са више страна, како је управо Боатенг решење за екипу Ернестеа Валвердеа. Барса вапи за освежењем у завршној трећини терена, пред захтеван период сезоне, у коме ће се такмичити на три фронта, дуго је тражила решења и нашла га. Боатенг није класична „деветка“, какву је првак Шпаније јурио од почетка јануара, у намери да растерети Луиса Суареза, а све после продаје Мунира Ел Хададија Севиљи, међутим, низ околности натерао је челнике клуба са Ноу Кампа да баш прстом покажу ка њему.

Пре свега, сви играчи означени као жеље или нису доступни или их клубови не дају или су изабрали другу средину.Кшиштоф Пјонтек је на прагу Милана, Алваро Мората би требало да задужи опрему Атлетико Мадрида, Ђирона је потврдила да неће продати Кристијана Стуанија, повратак Карлоса Веле из МЛС лиге у Примеру изгледа да се неће десити, а Тотенхем после повреде Харија Кејна нема другог класичног шпица до Фернанда Љорентеа, па му не да назад у Шпанију. Ни ангажман Луке Јовића није реалан сад, размислиће о њему Барса на лето. Зато – Кевин Принс.

Идеја Ернеста Валверда је да некадашњи репрезентативац Гане помогне искуством било као централни нападач, што је био у већем делу каријере, било да дејствује мало повученије. У сваком случају да одмени Луиса Суареза. А довољно је искусан да не тражи обавезне минуте, као на пример Мората. И зна шта значи носити дрес великог клуба, између осталог играо је за Милан, Дортмунд, Тотенхем... Јесте му каријера у паду, међутим, у Барси се надају да би могли да добију и мало на чврстини, као што је био случај са Паулињом, који је такође изненађујуће дошао из Кине, па одиграо сјајно у походу на дуплу круну.

Барселонин план подразумева, за почетак, довођење некадашњег првотимца Херте, Портсмута, Шалкеа, Лас Палмаса и Ајнтрахта на позајмицу до краја сезоне, вредну 2.000.000 евра. Ако задовољи и ако клуб процени да 32-годишњи Боатенг може да помогне на дуге стазе активирала би опцију куповине за 8.000.000 евра.

Да је посао пред реализацијом потврђују информације из Италије да се Боатенг поздравио са играчима Сасуола. Очекује се да до краја дана допутује у Барселону на лекарске прегледе, а потом и потпис.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар