Потврда оптужнице против Дрековића

Суд БиХ потврдио је оптужницу против генерала такозване Армије БиХ Рамиза Дрековића за ратни злочин против српских цивила на подручју Калиновика 1995. године, потврдио је Дрековићев адвокат Мирсад Црновршанин.  

Босна и Херцеговина 21.01.2019 | 12:27
Потврда оптужнице против Дрековића
Дрековића оптужница терети да је у својству некадашњег команданта Четвртог корпуса такозване Армије БиХ, поступао супротно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.

Према оптужници Тужилаштва БиХ, Дрековић је у прољеће 1995. године издао директну, строго повјерљиву наредбу артиљеријским јединицама на ширем подручју општине Коњиц, да изврше неселективно гранатирирање Калиновика, насељеног Србима. 

У оптужници се наводи да је у гранатирању током маја и јуна 1995. године убијено једно дијете од 15 година, а теже и лакше рањено више дјеце и одраслих лица, те разарено више објеката.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, ухапсили су Дрековића 5. децембра прошле године у Сарајеву.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реално

21.01.2019 11:53

Оптузнице свакако ницему не вреде опет вецина остају да се бране са слободе као овај из Власенице Мани те се цорава посла ста је било било је нек сви опрастају једни другима бице висе постовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2019 12:55

То си требао написати одмах 1996 године па да вази за све три зарацене стране!!!