Прича: Турн тхе Паиге...

Маркус са седам погођених тројки, са 28 датих поена, на гостовању - такав је потребан Партизану!

Кошарка 21.01.2019 | 22:50
Прича: Турн тхе Паиге...
Бут хере И ам, он тхе роад агаин
Тхере И ам, уп он тхе стаге
Тхере И го, плаyинг тхе стар агаин
Тхере И го, турн тхе паге

Овако кажу речи песме Боба Сигера коју је касније извео чувени бенд "Металика", а када смо код окретања новог листа, илити странице, ово је прави моменат у ком то можемо да применимо на момка од кога много зависи у игри Партизана. Дошао је да буде вођа Партизанових напада, али је тек сада продисао са доласком Алекса Ренфроа.

Одмах на старту су две ствари биле јасне: Маркус Пејџ је врло талентован играч, али и са дискутабилним атлетским способностима и недостатком мишићне масе. И те две чињенице су се константно клале. Једна другој нису давале мира.

Показао је Пејџ још на старту има добре флоутере за чување незгодном левом руком, да зна да погоди за три поена, али као да га је то преношење лопте на којој није толико сигуран гушило у игри. Зато је Партизан, пре свега Андреа Тринкијери, схватио да мора да доведе искуснијег плејмејкера који ће растеретити Пејџа. И то се догодило. Стигао је Алекс Ренфро, а Партизан је на тај начин “окренуо” страницу у организацији игре.

Ренфро је постао тај код кога је лопта, против Албе је имао 11 асистенција, против Задра 10 и то је јасан знак да су црно-бели добили странца који зна да се стави у службу екипе, који неће да игра за поене. Самим његовим уласком у игру, Пејџ је померен на двојку и сада више игра “од лопте”, практично на позицији бека-шутера.

Са тим је Партизан добио две ствари: Прво - има сигурнији пренос лопте, а друго, Пејџ када уђе у зону погодака може много да допринесе. Вероватно највише у екипи поред Вање Маринковића.

Ипак, не само да су се ствари промениле у позицији на паркету, већ је Пејџ још раније, после утакмице и пораза у Санкт Петербургу, најавио да неке ствари “у глави” морају да се промене.

"Када погледате табеле АБА лиге и Еврокупа, јасно вам је колико су важне те утакмице које следе. Неке од њих морамо да добијемо. Нема смисла играти добро и на крају извисити за победу. Морамо да окренемо лист", изјавио је Маркус Пејџ.

А, поред свих плусева и минусева, можемо да кажемо да је Пејџ успео то да учини у последње време. Томе у прилог иду и бројке. Показује знаке напретка, има простора ихахај за додатно унапређење, али са мечевима као што је рецимо био овај последњи против Задра сигурно је дао разлог за задовољство навијачима и Тринкијерију.

Међутим, меч против Задра је само потврда његових све бољих игара у последње време. А оне су уследиле против оног меча са Цедевитом када је Пејџ био директан кривац за веома важан пораз у Пиониру, иако је убацио 14 поена.



После тога је његов учинак варирао, има доста осцилација, али и тенденцију раста. Олимпији је у гостима дао 15, Морнару само пет, а онда Крки 17, па Задру 28 уз шут за три поена од фантастичних 7/10. Од тога три у продужетку када је било најважније. Окренуо је лист. Окренуо плочу, што би рекао наш народ.

Занимљив је био и тај меч против Крке (наравно, не спада у ред неких јачих противника). Рецимо, на тој утакмици је за 17 и по минута дао 17 поена, имао 3/4 за два, 3/5 за три, 2/2 са пенала, додао томе пет скокова, три асистенције, имао две украдене лопте и није имао ниједну изгубљену лопту, што је за њега посебно важно.

Већ је ту најавио боље игре, чак је и против Монака у поразу шутирао за три поена 2/4, далеко боље од остатка тима.

После меча и победе у Љубљани Андреа Тринкијери је управо апострофирао шта је учинио доласком Ренфроа(то му је искусном плеју била прва утакмица са црно-белима).

“Ја сам само адаптирао ростер, Пејџа сам мало ставио од лопте, он је добар шутер и сада играмо тако. Пресрећан сам”, констатовао је Тринкијери.

Италијан је још при доласку у Партизан рекао да је свестан и добрих и оних мање добрих ствари код Пејџа, али да ће учинити све да експлоатише његове добре стране. Пејџ је потписао уговор с Партизаном на две године и свакако је неко са киме треба бити стрпљив и кога треба сачекати. Можда је ово период када Партизан креће да убира плодове свега тога.

Са преласком на позицију бека Пејџу је тај проценат за три поена постао врло важна категорија. Мораће да доприноси у томе. У организацији игре се није прославио, али зато сада има нову улогу. Ако неко у Задру да седам тројки из десет покушаја очигледно има талента, али мораће да га негује и да се труди да има што мање осцилација које су код њега честе. Прецизност у шуту му сада одређује судбину. И зато ће морати да одржи ниво.

Да се не би случајно лист окренуо опет, али уназад.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар