СП: Сензација - Бразил побиједио Хрвате!

Није случајно Бразил победио Србију и Русију у првој фази на Светском првенству и оставио их без другог круга. . На старту борбе за полуфинале, Јужноамериканци у Келну још убедљивији против великог фаворита – Хрватске 29:26.  Шокантан пораз Хрвата, Бразил удаљио "каубоје" од полуфинала! Рукометаши Бразила направили су велико изненађење на Светском првенству победивши Хрватску 29:26 у Келну.

Остали спортови 20.01.2019 | 19:40
СП: Сензација - Бразил побиједио Хрвате!
Предвођени стрелцем 8 голова Ханијелом Лангаром, Бразилци су остварили прву победу у другој фази СП где су самим пласманом остварили највећи успех у историји.

С друге стране, Хрвати су овим поразом након велике победе над европским прваком Шпанијом свели на минимум шансе за пласман у полуфинале турнира.

Осим тога, "каубији" су угрозили и треће место у Групи Е које води у разигравање за пласман, а које је битно јер првих седам селекција са СП ће изборити место у квалификацијама за Олимпијске игре 2020. године.

Бразилци су одиграли фантастичан меч у којем су све време контролисали резултат, у неколико наврата су имали пет голова предности у првом полувремену, док су у другом стигли и до +6 (22:16).

Хрвати успевају да се врате у игру серијом 5:1 средином другог дела меча чиме су се примакли на само гол заостатка (26:25), али Бразилци одолевају овом притиску и експресно повећавају на 28:25 након чега ривал више није имао одговор.

Лангара су у тиму Бразила пратили Фелипе Борхес са 5, те Позер, Тешеира и Толедо са по 3 гола, док су најефикаснији Хрвати били Домагој Дувњак, Златко Хорват, Лука Степанчић и Мануел Штрлек са по 5 погодака.

Победу Бразила против Србије на Светском првенству за рукометаше (у Немачкој и Данској) многи су повезали са слабом игром "орлова" и дугогодишњом традицијом непријатних изненађења вицешампиона Европе из 2012. године.

Тријумф Бразила над Русијом доведен је у везу са умором "зборнаје" после ремија са Немачком и великим осцилација некадашњег првака планете.

Али, шта сада остаје као изговор за љубитеље рукомета, када је сјајна јужноамеричка селекција одржала лекцију и репрезентацији из самог светског врха – великом фавориту Хрватској?

То да екипи Вашингтона Силве леже Словени, не пије воду. Бразил је озбиљна репрезентација, која се потпуно прилагодила модерном рукомету и дисциплинованом игром меље ривале.

Бразил – Хрватска 29:26 (17:13), на почетку другог круга у Групи 1 на Мундијалу!

Публика у чувеној "Лексес арени" у Келну, познатијој као храму рукомета, присуствовала је прворазредној сензацији, и то у фази такмичења када је право на кикс сведено на минимум, јер је улог огроман – полуфинале Светског првенства, али и борба за олимпијске квалификације.

Нема дилеме да је тим Лина Червара био далеко испод нивоа претходних игара на турниру, када је самлевена Шпанија, лако добијен Исланд, прегажена Македонија… Хрвати су забележили свих пет победа, пренели максималан број бодова и меч против Бразила сматрали су као одскочном даском ка полуфиналу и кључним борбама са Француском и Немачком.

Међутим, пораз не мења много у плановима "коцкастих", јер главне бодове ће и даље морати да траже против велесила.

Али, данашња утакмица и те како може да се негативно одрази на психу Домагоја Дувњака и друштва, а да "кариокама" буде ињекција максималног самопоуздања за још веће историјско дело од овог уписаног у претходних осам дана.

Била је то готово пресликана утакмица као против Србије. Бразил је постигао шест-седам прелаких голова, када је са своје половине терена користио грешке и одбране својих голмана и погађао празан гол.

Скоро 50 минута је Силвин тим контролисао утакмицу, у којој је наставио традицију да два феноменална голмана, без обзира на учинак, бране по полувреме. Када је међу стативе стао чудесни Теркариол, немачка публика у Келну се потпуно окренула на страну Бразилаца. Скидао је зицера и без грешке погађа из два покушаја противничку мрежу.

И против Хрватске је Бразил имао пад у игру. Налет "каубоја" био је страховит и та само пар минута пришли су на гол заостатка 25:26 у 54. минуту. Међутим, Бразил се опет вратио, до краја примио само још један гол, а постигао три за коначни тријумф.

Чудо…

ТАБЕЛА (Група 1): Немачка 5, Француска 5, Хрватска 4, Шпанија 2, Бразил 2, Исланд 0.

Парови 4. кола: Исланд - Француска, Шпанија - Бразил, Хрватска - Немачка.

У следећем колу Групе Е Хрватска игра са домаћином Немачком, а потом и са актуелним шампионом света Француском, где ће јој највероватније бити неопходне две победе за место у полуфиналу.

У првом мечу другог кола Групе Ф, Мађарска је очекивано савладала Тунис 26:21 и ушла у борбу за треће место које води у разигравање за пласман.

Мађаре је предводио Балог са 9 голова, док је седам постигао Лекаи, а Тунишане су предводили Буганми и Санаи са по пет.

СП, друга фаза:

Група Е:
Бразил – Хрватска 29:26
20.30 Исланд – Француска

Групе Ф:
Мађарска – Тунис 26:21
20.30 Норвешка – Египат

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар