ИТА: Рома тешко са Торином - 3:2!

Рома компликује и побјеђује, погодио и Коларов! Рома је умало од готовог направила вересију у дуелу са Торином, али је ипак успјела да забиљежи побједу у првом првенственом мечу у 2019. години - 3:2 (2:0).  Даш половног Најнголана, добијеш 24. 000. 000 и чудо од играча! Заниоло је велемајстор, а Рома тим који поново може у Лигу шампиона! Тинејџер поново одушевио, са пенала погодио и Коларов, Бикови били тврд орах - 3:2.

Фудбал 19.01.2019 | 17:15
ИТА: Рома тешко са Торином - 3:2!
Деловало је да је Раџа Најнголан ненадокнадив губитак за ову екипу Роме, а испоставило се да је Рома његовом продајом, али и комплетним трансфером, направила посао деценије. Добила је 24.000.000 евра и младог Заниола, који не само да је таленотван, него прети да постане ново чудо италијанског фудбала. Млади 19-годишњи тинејџер постигао је још један ефектан погодак у дресу Вучице, али и имало неколико фантастичних продора и дриблинга, чиме је употпунио утисак у слављу свог тима над Торином - 3:2 (2:0).

Стрелац другог поготка за Вучицу био је Александар Коларов са беле тачке, али је на крају кестење из ватре морао да извади Стефан Ел Шарави. Бикови су успели озбиљно да закомпликују ситуацију на Олимпику головима Ринкона и Ансалдија, али је на крају ипак преовладао квалитет домаћина.

Вучица још увек има озбиљан број повређених играча, она је била разлог и раног изласка Џенгиза Ундера, али је ипак донекле консолидовала редове. У тиму је поново био ЕдинЏеко, штоперски тандем су чинили Манолас и Фацио, али је јасно да екипи Еузебија ди Франческа треба још времена да се уигра. Уколико их заобиђу повреде, биће дефинитивно најозбиљнији кандидат за позицију четири.

Са друге стране, састав Валтера Мацарија је урадио све што је могао да максимално отежа посао домаћину. Темпераментни стратег је у другом полувремену напао Рому са нападачким тандемом Белоти - Заза, покушали су гости да појуре и победу, али је Вучица ипак била бољи тим и заслужено освојила бодове.

Вучица је тек други пут ове сезоне успела да веже три првенствене победе и коначно се налази на четвртом месту, али са утакмицом више од Лација. Римљане већ следеће недеље очекује озбиљан тест и гостовање неугодној Аталанти у Бергаму.

Фудбалери Роме су наставили са побједама и у 2019. години.

Послије пласмана у четвртифинале Купа Италије, Римљани су у суботу уписали и трећу узастопну побједу у Серији А и то против досад непораженог Торина у гостима и стигли до жељене четврте позиције на табели, која води директно у Лигу шампиона што је и главни циљ "вучице" у овој сезони.

РОМА - ТОРИНО 3:2 (2:0)

Међутим, поново су изабраници Еузебија ди Франческа показали одређене слабости јер је Торино успио да послије минуса од два гола у првом полувремену стигне до изједначења, да би ситуацију спасио Стефан Ел Шарави у15-ак минута прије краја. 

Капитен Босне и Херцеговине Един Џеко се потпуно опоравио од повреде и данас је понио капитенску траку Роме, али добар дио заслуга за први гол Римљана у 15. минуту иду на душу капитена Србије Александра Коларова.

Српски дефанзивац је сјајно центрирао, Федерико Фацио вратио лопту на петерац, а под пречку је из другог покушаја спровео млади везиста Николо Заниола - 1:0.

Од тог тренутка, Роми су порасла крила и дотад спорадични напади Торина су потпуно престали, па је "вучица" већ у 33. минуту стигла до двоструке предности.

Стефан Ел Шарави је сјајно прошао и голмана Салватореа Сиригуа, који га је оборио у казненом простору, а судија показао на бијелу тачку. Утисак је итекако оправдано, а српски капитен Александар Коларов рутински послао лопту у једну, а чувара мреже у другу страну - 2:0.

Био је то пети овосезонски погодак капитена Србије, други из пенала.

Коларов је послије поготка такође био један од најбољих на терену и практично је уписао и нову асистенцију након што је на неколико метара испред гола Торина пронашао Ел Шаравија, али се италијански нападач спетљао умјесто да само ћушне лопту у мрежу.

Могућа казна за та промашај и трачак наде за госте указала се дубоко у судијској надокнади првог полувремена, када се Јаго Фалко нашао сам испред голмана Робина Олсена. Шутирао је и практично савладао Швеђанина, али се на срећу домаћих навијача испријечила статива.

Рома је изразила и специјалну захвалност организацијама цивилног друштва и њиховим волонтерима, као и навијачима оба клуба који су донирали новац за помоћ Индонезији, коју је у децембру прошле године погодио разорни цунами.
Намјестио је Коларов почетком наставка и стопостотну шансу Џеки, који је са неколико метара шутирао право у голмана Сиригуа и сигурно ће капитену БиХ требати још неко вријеме да се врати у препознатљиву форму послије одсуства због повреде.

Услиједила је казна у 50. минуту - дуго су петљали око казненог простора гостујући играчи, а онда је Томас Ринкон са 18 метара одапео пројектил у сами угао за смањење резултата - 2:1.

"Прекопирана" акција "бикова" за изједначење виђена је у 67. минуту, али је овог пута егзекутор био Кристијан Ансалди - 2:2.

Тек послије изједначења, реаговао је видно разочарани Ди Франческо и умјесто индиспонираног Џастина Клајверта у ватру гурнуо Патрика Шика, који је покренуо акцију за ново вођство Роме у 73. минуту.

Лоренцо Пелегрини је асистирао Ел Шаравију, који је овог пута био присебан - 3:2 за како се испоставило девети тријумф Роме и пети пораз Торина. Први у сезони на гостујућем терену...

СЕРИЈА А, 20. КОЛО

Рома - Торина 3:2 (2:0)
/Заниоло 15, Коларов 33 пен, Ел Шарави 73 - Ринкон 50, Ансалди 67/

Удинезе - Парма (18.00)

Интер - Сасуоло (20.30)

Недјеља

Фрозиноне - Аталанта 12.30

Од 15.00

Фиорентина - Сампдорија

СПАЛ - Болоња

Каљари - Емполи (18.00)

Наполи - Лацио (20.30)

Понедјељак

Ђенова - Милан (15.00)

Јувентус - Кјево (20.30)

Табела: Јувентус 53, Наполи 44, Интер 39, Рома (+1) 33, Лацио 32, Милан 31,  Сампдорија 29, Аталанта 28, Торино (+1) 27, Фиорентина 26, Сасуоло 25, Парма 25, Каљари 20, Ђенова 20, Удинезе 18, СПАЛ 17, Емполи 16, Болоња 13, Фрозиноне 10, Кјево 8*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар