ITA: Roma teško sa Torinom - 3:2!

Roma komplikuje i pobjeđuje, pogodio i Kolarov! Roma je umalo od gotovog napravila veresiju u duelu sa Torinom, ali je ipak uspjela da zabilježi pobjedu u prvom prvenstvenom meču u 2019. godini - 3:2 (2:0).  Daš polovnog Najngolana, dobiješ 24. 000. 000 i čudo od igrača! Zaniolo je velemajstor, a Roma tim koji ponovo može u Ligu šampiona! Tinejdžer ponovo oduševio, sa penala pogodio i Kolarov, Bikovi bili tvrd orah - 3:2.

Fudbal 19.01.2019 | 17:15
ITA: Roma teško sa Torinom - 3:2!
Delovalo je da je Radža Najngolan nenadoknadiv gubitak za ovu ekipu Rome, a ispostavilo se da je Roma njegovom prodajom, ali i kompletnim transferom, napravila posao decenije. Dobila je 24.000.000 evra i mladog Zaniola, koji ne samo da je talenotvan, nego preti da postane novo čudo italijanskog fudbala. Mladi 19-godišnji tinejdžer postigao je još jedan efektan pogodak u dresu Vučice, ali i imalo nekoliko fantastičnih prodora i driblinga, čime je upotpunio utisak u slavlju svog tima nad Torinom - 3:2 (2:0).

Strelac drugog pogotka za Vučicu bio je Aleksandar Kolarov sa bele tačke, ali je na kraju kestenje iz vatre morao da izvadi Stefan El Šaravi. Bikovi su uspeli ozbiljno da zakomplikuju situaciju na Olimpiku golovima Rinkona i Ansaldija, ali je na kraju ipak preovladao kvalitet domaćina.

Vučica još uvek ima ozbiljan broj povređenih igrača, ona je bila razlog i ranog izlaska Džengiza Undera, ali je ipak donekle konsolidovala redove. U timu je ponovo bio EdinDžeko, štoperski tandem su činili Manolas i Facio, ali je jasno da ekipi Euzebija di Frančeska treba još vremena da se uigra. Ukoliko ih zaobiđu povrede, biće definitivno najozbiljniji kandidat za poziciju četiri.

Sa druge strane, sastav Valtera Macarija je uradio sve što je mogao da maksimalno oteža posao domaćinu. Temperamentni strateg je u drugom poluvremenu napao Romu sa napadačkim tandemom Beloti - Zaza, pokušali su gosti da pojure i pobedu, ali je Vučica ipak bila bolji tim i zasluženo osvojila bodove.

Vučica je tek drugi put ove sezone uspela da veže tri prvenstvene pobede i konačno se nalazi na četvrtom mestu, ali sa utakmicom više od Lacija. Rimljane već sledeće nedelje očekuje ozbiljan test i gostovanje neugodnoj Atalanti u Bergamu.

Fudbaleri Rome su nastavili sa pobjedama i u 2019. godini.

Poslije plasmana u četvrtifinale Kupa Italije, Rimljani su u subotu upisali i treću uzastopnu pobjedu u Seriji A i to protiv dosad neporaženog Torina u gostima i stigli do željene četvrte pozicije na tabeli, koja vodi direktno u Ligu šampiona što je i glavni cilj "vučice" u ovoj sezoni.

ROMA - TORINO 3:2 (2:0)

Međutim, ponovo su izabranici Euzebija di Frančeska pokazali određene slabosti jer je Torino uspio da poslije minusa od dva gola u prvom poluvremenu stigne do izjednačenja, da bi situaciju spasio Stefan El Šaravi u15-ak minuta prije kraja. 

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko se potpuno oporavio od povrede i danas je ponio kapitensku traku Rome, ali dobar dio zasluga za prvi gol Rimljana u 15. minutu idu na dušu kapitena Srbije Aleksandra Kolarova.

Srpski defanzivac je sjajno centrirao, Federiko Facio vratio loptu na peterac, a pod prečku je iz drugog pokušaja sproveo mladi vezista Nikolo Zaniola - 1:0.

Od tog trenutka, Romi su porasla krila i dotad sporadični napadi Torina su potpuno prestali, pa je "vučica" već u 33. minutu stigla do dvostruke prednosti.

Stefan El Šaravi je sjajno prošao i golmana Salvatorea Sirigua, koji ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na bijelu tačku. Utisak je itekako opravdano, a srpski kapiten Aleksandar Kolarov rutinski poslao loptu u jednu, a čuvara mreže u drugu stranu - 2:0.

Bio je to peti ovosezonski pogodak kapitena Srbije, drugi iz penala.

Kolarov je poslije pogotka takođe bio jedan od najboljih na terenu i praktično je upisao i novu asistenciju nakon što je na nekoliko metara ispred gola Torina pronašao El Šaravija, ali se italijanski napadač spetljao umjesto da samo ćušne loptu u mrežu.

Moguća kazna za ta promašaj i tračak nade za goste ukazala se duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada se Jago Falko našao sam ispred golmana Robina Olsena. Šutirao je i praktično savladao Šveđanina, ali se na sreću domaćih navijača ispriječila stativa.

Roma je izrazila i specijalnu zahvalnost organizacijama civilnog društva i njihovim volonterima, kao i navijačima oba kluba koji su donirali novac za pomoć Indoneziji, koju je u decembru prošle godine pogodio razorni cunami.
Namjestio je Kolarov početkom nastavka i stopostotnu šansu Džeki, koji je sa nekoliko metara šutirao pravo u golmana Sirigua i sigurno će kapitenu BiH trebati još neko vrijeme da se vrati u prepoznatljivu formu poslije odsustva zbog povrede.

Uslijedila je kazna u 50. minutu - dugo su petljali oko kaznenog prostora gostujući igrači, a onda je Tomas Rinkon sa 18 metara odapeo projektil u sami ugao za smanjenje rezultata - 2:1.

"Prekopirana" akcija "bikova" za izjednačenje viđena je u 67. minutu, ali je ovog puta egzekutor bio Kristijan Ansaldi - 2:2.

Tek poslije izjednačenja, reagovao je vidno razočarani Di Frančesko i umjesto indisponiranog Džastina Klajverta u vatru gurnuo Patrika Šika, koji je pokrenuo akciju za novo vođstvo Rome u 73. minutu.

Lorenco Pelegrini je asistirao El Šaraviju, koji je ovog puta bio priseban - 3:2 za kako se ispostavilo deveti trijumf Rome i peti poraz Torina. Prvi u sezoni na gostujućem terenu...

SERIJA A, 20. KOLO

Roma - Torina 3:2 (2:0)
/Zaniolo 15, Kolarov 33 pen, El Šaravi 73 - Rinkon 50, Ansaldi 67/

Udineze - Parma (18.00)

Inter - Sasuolo (20.30)

Nedjelja

Frozinone - Atalanta 12.30

Od 15.00

Fiorentina - Sampdorija

SPAL - Bolonja

Kaljari - Empoli (18.00)

Napoli - Lacio (20.30)

Ponedjeljak

Đenova - Milan (15.00)

Juventus - Kjevo (20.30)

Tabela: Juventus 53, Napoli 44, Inter 39, Roma (+1) 33, Lacio 32, Milan 31,  Sampdorija 29, Atalanta 28, Torino (+1) 27, Fiorentina 26, Sasuolo 25, Parma 25, Kaljari 20, Đenova 20, Udineze 18, SPAL 17, Empoli 16, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo 8*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar