Седам земаља које имају најбољи слатки доручак на свијету

Када је доручак у питању, поставља се важно питање – слатко или слано? Постоји много земаља које за доручак обожавају слатко, а ако сте и ви од тих људи, погледајте које су то земље.

Путовања 18.01.2019 | 14:26
Седам земаља које имају најбољи слатки доручак на свијету
Када је доручак у питању, поставља се важно питање – слатко или слано? Постоји много земаља које за доручак обожавају слатко, а ако сте и ви од тих људи, погледајте које су то земље.

 1. Аустрија: каисерсцхмаррн
Кајзершман 
 
Кајзершман се преводи као „царски неред“ и представља најслађи хаос који сте икада јели. У суштини у питању је пуњена палачинка исецкана на мање делове. Уобичајен је прелив од ораха, грожђица, јабука и шећера у праху са слатким џемом или неким умаком са стране. Варијације можете наћи у Мађарској, Словенији и Хрватској.

2. Француска: бостоцк
Босток 
 
Француски тост је одличан, али имају Французи далеко супериорнији доручак. Верује се да босток потиче са севера Француске и да се прави од хлеба који је заслађен сирупом и преливен слатком павлаком на бази бадема и слојем нарезаних бадема.

3. Холандија: хагелслаг
Хагелслаг 
 
Тост може бити и сладак ако га правите на холандски начин. Хагелслаг значи „олуја са градом“ што и јесте ако узмете у обзир да се горе налазе мрвице чоколаде, маслаца анис и још много тога слатког.

4. Пољска: пąцзки
пацки 
 
Пąцзки су пуњене крофне које су спљоштене. Ипак, оне и поред тога задржавају пенушавост, захваљујући томе што се обично праве са ликером како се не би натопиле уљем у којем се прже. Посипају се шећером или глазуром, а унутра су пуњене воћним џемом, кремом или неким сезонским воћем.

5. Кенија: мандази
Мандази
 
Мандази (или махамри када се дода кокос) је уобичајени доручак или ужина у Кенији и другим деловима обале Танзаније. Слично је крофнама, али недостаје глазура и мање је слатко. Мандази се прави од квашеног теста које је кружног или троугластог облика, које се потом гњечи у кокосу и шећеру.

6. Италија: цорнетто
Кућни корнети 
 
Доручак у Италији је углавном лаган. Уобичајени јутарњи оброк који ћете видети је корнето, који је сличан кроасану, али је пун заслађеног воћног џема или чоколаде. Увек иде уз кафу.

7. Данска: wиенерброд
Виенерброд 
 
Оригинално из Беча и значи „бечки хлеб“, али уклопљен у данско друштво. Прави се од квашеног теста, шећера, јаја и много маслаца у танким слојевима. Необичног облика обично је пуњено слатким кремом.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар