Ђоковић: Шаповалов? Тако млад, а већ је велики профи!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, имао је речи хвале за следећег противника Дениса Шаповалова, али и за Жо-Вилфрида Цонгу којег је победио у другом колу.

Тенис 18.01.2019 | 17:15
Ђоковић: Шаповалов? Тако млад, а већ је велики профи!
Ђоковић се пласирао у треће коло Аустралијан опена пошто је победио Цонгу са 6:3, 7:5, 6:4.

То је била реприза финала тог турнира из 2008. године, када је Ђоковић освојио први гренд слем трофеј.

"Поштујем га, посебно његов професионализам, а тако је млад. Психички је сазрео", рекао је Ђоковић о Шаповалову који је елиминисао Тара Данијела резултатом 6:3, 7:6, 6:3. 

Ђоковић је имао проблема са повредом лакта, средином прошле сезоне се вратио на терен и освојио Вимблдон и УС опен. Такође, српски тенисер се вратио на прво место на АТП листи. Упитан да ли је изненађен што се вратио у врхунску форму Ђоковић је одговорио да није. 

"Увек верујем у себе и мислим да је то доминантно осећање код мене. Али, са друге стране, пријатно сам изненађен колико брзо сам се вратио на прво место", рекао је он. 

Цонга од 2008. није играо у финалу неког гренд слем турнира. Њему је за учешће на првом Гренд слем турниру у сезони додељена специјална позивница организатора. 

Тренутно је 177. на АТП листи, пошто је већи део прошле сезоне пропустио због операције левог колена. 

"Увек је тешко играти против Жоа. Неправедно је на тој позицији. Увек је био врхунски играч", рекао је Ђоковић. 

Шаповалов је један од 10 тенисера млађих од 23 године у трећем колу Аустралијан опена. Он је рекао да му се испунио сан што ће играти против Ђоковића на једном Гренд слем турниру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар