Бебе раније умрле на порођају

Србијом је протутњала вест да су у замрзивачима Опште болнице у Краљеву пронађено 13 тела беба, а која су доведена у везу са случајем несталих беба. Међутим, како сазнајемо, истина је другачија и ево о чему се заправо ради.

Србија 17.01.2019 | 14:25
Бебе раније умрле на порођају
Иако је та вест шокирала све грађане у Србији испоставило се, међутим, да се не ради о украденим бебама, већ умрлим на порођају, над којима је урађена аустопсија и које су уписане у све општинске књиге, а њихви родитељи нису хтели да их преузму.
 
То за "Блиц" каже др Зоран Мрвић, директор Опште болнице у Краљеву, и додаје да су та тела беба, које су у последње три године преминуле на рођењу.
 
- Ми тела преминулих беба држимо у замрзивачима по одлуци службе за патологију. Одлука о сахрањивању Скупштине града Краљева донета је пре три, четири месеца и сада је поступак формирања комисије, која ће да изврши то сахрањивање. До сада ми нисмо имали могућност то да радимо јер три године нам не ради спалионица. Она је монтирана и чекамо сагласност Министарства за заштиту животне средине за спаљивање. Бебе ће бити сахрањене по закону када будемо формирали ту комисију - објашњава за "Блиц" др Мрвић и напомиње да "то нису нестале бебе, већ природно умрле".

Др Мрвић појашњава да су то бебе мртворођене од 2016. године до данас, а родитељи нису хтели да их преузму.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар