Bebe ranije umrle na porođaju

Srbijom je protutnjala vest da su u zamrzivačima Opšte bolnice u Kraljevu pronađeno 13 tela beba, a koja su dovedena u vezu sa slučajem nestalih beba. Međutim, kako saznajemo, istina je drugačija i evo o čemu se zapravo radi.

Srbija 17.01.2019 | 14:25
Bebe ranije umrle na porođaju
Iako je ta vest šokirala sve građane u Srbiji ispostavilo se, međutim, da se ne radi o ukradenim bebama, već umrlim na porođaju, nad kojima je urađena austopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihvi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.
 
To za "Blic" kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, i dodaje da su ta tela beba, koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju.
 
- Mi tela preminulih beba držimo u zamrzivačima po odluci službe za patologiju. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri, četiri meseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje. Do sada mi nismo imali mogućnost to da radimo jer tri godine nam ne radi spalionica. Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje. Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - objašnjava za "Blic" dr Mrvić i napominje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle".

Dr Mrvić pojašnjava da su to bebe mrtvorođene od 2016. godine do danas, a roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar