СП: "Орловима" је потребно чудо!

Рукометаши Србије играју од 18 часова одлучујући меч на Светском првенству, против домаћина Немачке.  Перуничић опет променио голмане, вратио Цупару.  Селектор Србије, Ненад Перуничић, поново је направио промену на голу.  Прежаљени Орлови, Немачка је сила! Пред последње коло Групе А у Берлину тиња нада за изабранике Ненада Перуничића, али би она могла да буде угашена и пре меча Србије са домаћином шампионата.

Остали спортови 17.01.2019 | 14:00
СП: "Орловима" је потребно чудо!
Дуел са Немцима ће бити последњи у групној фази, а "Орловима" је потребна победа над домаћином, али и тријумфи Кореје против Бразила, те Француске над Русијом.

Селектор рукометаша Србије Ненад Перуничић изјавио је да ће екипа максимално јако приступити мечу против Немачке.

"Дошли смо да одиграмо цео турнир, да ли то био главни или утешни круг. Очекивања су да увек дамо све од себе, поготово у ситуацији где смо доста "начети", тако да неко други пружи већи допринос него што је дао до сада. Добили су играчи слободан дан после Кореје, али сам им рекао да то није награда већ резултат огромне потрошње и давања на терену. То је наш спорт, мора да боли. Гледамо напред. Ово су лекције, није разочарање", рекао је Перуничић, преноси РСС. 

Он је прокоментарисао и игру Немаца у ремију против Француске и томе од чега не жели да одступа. 

"То су врхунске екипе, комплетне у сваком смислу. Разлика је у томе што су Немци еуфорични, имају огромну енергију, а Французи стабилни и сталожени. Немце краси агресивност, одбрана, пуно трчања, што се негде и уводило кроз Бундеслигу, модерни рукомет, брзи центар и све то. Биће захтевно на физичком плану, али свесни смо да смо тај садашњи (модерни) рукомет максимално користили, то је мој начин размишљања, транзиција, брз центар, од тога нећу одступити. Те калкулације да се приштедимо, то не постоји, идемо пуном снагом, како се год завршило на крају", истакао је Перуничић. 

Перуничић опет променио голмане, вратио Цупару. Селектор Србије Ненад Перуничић поново је направио промену на голу.

Уместо Светислава Веркића уврстио је Владимира Цупару пред меч против Немачке на крају прве фазе Светског првенства.

Као пред меч против Бразила у 3. колу А групе Перуничић је одлучио да направи рокаду на гол црти, с тим да ће Цупара сада бити подршка Дејану Милосављеву, који је на почетку турнира био трећа опција.

Србији је против домаћина Немачке потребан тријумф за пласман у други круг, али и да се поклопе остали резултати, односно да Уједињена Кореја изненади Бразил, а Француска оправда улогу фаворита против Русије. 

Немогућа мисија за Србију. Давид је победио Голијата, али су чуда не догађају баш често. Пред последње коло у Групи А тиња нада за изабанике Ненада Перуничића, али шансе се броје промилима. Наиме, за чудо и треће место и пласман у Топ 12 потребно је да Француска победи Русију, Кореја Бразил, а Србија домаћина шампионата Немачку.

Први услов је реалан, други мало вероватан, а овај последњи? Ако гледамо досадашњи ток шампионата наша селекција је прежаљена. Ни највећи оптимисти не верују да је могуће да пред крцтом двораном Мерцедес Бенца у Берлину падну Немци, једни од кандидата за титулу шампиона планете.

Могуће је да ће та терорија која нас држи у игри да буде распршена данас око 17 часова, пре нашег дуела у последњем колу. У 15.30 се састају Бразил и Кореја. Кариоке имају зицер. Уколико победе аутсајдера групе, сигурни су учесници Топ 12 фазе.

И поред тмурних прогноза оптимизам не напушта селектора Ненада Перуничића.

“Дошли смо да одиграмо цео турнир, да ли то био главни или утешни круг. Очекивања су да увек дамо све од себе, поготово у ситуацији где смо доста начети, тако да неко други пружи већи допринос него што је дао до сада. Играчи су добили слободан дан, али сам им рекао да то није награда већ резултат огромне потрошње и давања на терену. То је наш спорт, мора да боли. Гледамо напред. Ово су лекције, није разочарање”, рекао је Перуничић за сајт Рукометног савеза Србије.

О мечу са Немцима наш кормилар каже да се ради о снажној селекцији.

“Немци су еуфорични, имају огромну енергију. Краси их агресивност, одбрана, пуно трчања, што се негде и уводило кроз Бундеслигу, тај модерни рукомет, брзи центар. Биће захтевно на физичком плану, али свесни смо да смо тај садашњи рукомет максимално користили, то је мој начин размишљања, транзиција, брз центар, од тога нећу одступити. Те калкулације да се приштедимо, то не постоји, идемо пуном снагом како се год завршило на крају”, поручио је селектор Орлова.

Иако не буде трећа, Србија наставља такмичење, али у Президент купу, за пласман од 13. до 24. места.

Немачка игра на мали број голова. На четири меча примила је само 87 погодака (мање од 22 по утакмици). Само је други домаћин шампионата, Данска, примила мање – 77. Прва звезда Панцера је лево крило најскупље екипе на свету Пари Сен Жермена Уве Генсхајмер. Уколико Бразил победи Кореју, што је очекивано, онда меч Немачка – Србија ништа не одлучује па би онда могли да видимо мало релаксиранији меч са више погодака.

Традиција је на страни Немачке. Србија чека на победу шест и по година. Последњи пут Орлови су славили против Панцера 22. септембра 2012. године у пријатељском сусрету када је било 33:31.После тога Немци су четири пута победили, али то су све биле пријатаљске утакмице. Последњи пут на великим такмичењима ове две селекције су одмериле снаге на ЕП у Београду 2012. године када је било 21:21.

Утакмица 5. кола А групе између Немачке и Србије игра се у четвртак од 18 часова у Берлину.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар