SP: "Orlovima" je potrebno čudo!

Rukometaši Srbije igraju od 18 časova odlučujući meč na Svetskom prvenstvu, protiv domaćina Nemačke.  Peruničić opet promenio golmane, vratio Cuparu.  Selektor Srbije, Nenad Peruničić, ponovo je napravio promenu na golu.  Prežaljeni Orlovi, Nemačka je sila! Pred poslednje kolo Grupe A u Berlinu tinja nada za izabranike Nenada Peruničića, ali bi ona mogla da bude ugašena i pre meča Srbije sa domaćinom šampionata.

Ostali sportovi 17.01.2019 | 14:00
SP: "Orlovima" je potrebno čudo!
Duel sa Nemcima će biti poslednji u grupnoj fazi, a "Orlovima" je potrebna pobeda nad domaćinom, ali i trijumfi Koreje protiv Brazila, te Francuske nad Rusijom.

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić izjavio je da će ekipa maksimalno jako pristupiti meču protiv Nemačke.

"Došli smo da odigramo ceo turnir, da li to bio glavni ili utešni krug. Očekivanja su da uvek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gde smo dosta "načeti", tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Dobili su igrači slobodan dan posle Koreje, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo napred. Ovo su lekcije, nije razočaranje", rekao je Peruničić, prenosi RSS. 

On je prokomentarisao i igru Nemaca u remiju protiv Francuske i tome od čega ne želi da odstupa. 

"To su vrhunske ekipe, kompletne u svakom smislu. Razlika je u tome što su Nemci euforični, imaju ogromnu energiju, a Francuzi stabilni i staloženi. Nemce krasi agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negde i uvodilo kroz Bundesligu, moderni rukomet, brzi centar i sve to. Biće zahtevno na fizičkom planu, ali svesni smo da smo taj sadašnji (moderni) rukomet maksimalno koristili, to je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom, kako se god završilo na kraju", istakao je Peruničić. 

Peruničić opet promenio golmane, vratio Cuparu. Selektor Srbije Nenad Peruničić ponovo je napravio promenu na golu.

Umesto Svetislava Verkića uvrstio je Vladimira Cuparu pred meč protiv Nemačke na kraju prve faze Svetskog prvenstva.

Kao pred meč protiv Brazila u 3. kolu A grupe Peruničić je odlučio da napravi rokadu na gol crti, s tim da će Cupara sada biti podrška Dejanu Milosavljevu, koji je na početku turnira bio treća opcija.

Srbiji je protiv domaćina Nemačke potreban trijumf za plasman u drugi krug, ali i da se poklope ostali rezultati, odnosno da Ujedinjena Koreja iznenadi Brazil, a Francuska opravda ulogu favorita protiv Rusije. 

Nemoguća misija za Srbiju. David je pobedio Golijata, ali su čuda ne događaju baš često. Pred poslednje kolo u Grupi A tinja nada za izabanike Nenada Peruničića, ali šanse se broje promilima. Naime, za čudo i treće mesto i plasman u Top 12 potrebno je da Francuska pobedi Rusiju, Koreja Brazil, a Srbija domaćina šampionata Nemačku.

Prvi uslov je realan, drugi malo verovatan, a ovaj poslednji? Ako gledamo dosadašnji tok šampionata naša selekcija je prežaljena. Ni najveći optimisti ne veruju da je moguće da pred krctom dvoranom Mercedes Benca u Berlinu padnu Nemci, jedni od kandidata za titulu šampiona planete.

Moguće je da će ta terorija koja nas drži u igri da bude raspršena danas oko 17 časova, pre našeg duela u poslednjem kolu. U 15.30 se sastaju Brazil i Koreja. Karioke imaju zicer. Ukoliko pobede autsajdera grupe, sigurni su učesnici Top 12 faze.

I pored tmurnih prognoza optimizam ne napušta selektora Nenada Peruničića.

“Došli smo da odigramo ceo turnir, da li to bio glavni ili utešni krug. Očekivanja su da uvek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gde smo dosta načeti, tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Igrači su dobili slobodan dan, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo napred. Ovo su lekcije, nije razočaranje”, rekao je Peruničić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

O meču sa Nemcima naš kormilar kaže da se radi o snažnoj selekciji.

“Nemci su euforični, imaju ogromnu energiju. Krasi ih agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negde i uvodilo kroz Bundesligu, taj moderni rukomet, brzi centar. Biće zahtevno na fizičkom planu, ali svesni smo da smo taj sadašnji rukomet maksimalno koristili, to je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom kako se god završilo na kraju”, poručio je selektor Orlova.

Iako ne bude treća, Srbija nastavlja takmičenje, ali u Prezident kupu, za plasman od 13. do 24. mesta.

Nemačka igra na mali broj golova. Na četiri meča primila je samo 87 pogodaka (manje od 22 po utakmici). Samo je drugi domaćin šampionata, Danska, primila manje – 77. Prva zvezda Pancera je levo krilo najskuplje ekipe na svetu Pari Sen Žermena Uve Genshajmer. Ukoliko Brazil pobedi Koreju, što je očekivano, onda meč Nemačka – Srbija ništa ne odlučuje pa bi onda mogli da vidimo malo relaksiraniji meč sa više pogodaka.

Tradicija je na strani Nemačke. Srbija čeka na pobedu šest i po godina. Poslednji put Orlovi su slavili protiv Pancera 22. septembra 2012. godine u prijateljskom susretu kada je bilo 33:31.Posle toga Nemci su četiri puta pobedili, ali to su sve bile prijataljske utakmice. Poslednji put na velikim takmičenjima ove dve selekcije su odmerile snage na EP u Beogradu 2012. godine kada je bilo 21:21.

Utakmica 5. kola A grupe između Nemačke i Srbije igra se u četvrtak od 18 časova u Berlinu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar