СП: Шведска се провукла против Катара, Шпанци и Хрвати 4/4!

Данијел Шарић и Катар нису успјели да изненаде Швеђане, на чијем голу је био сјајни Андреас Паличка. Шпанија сломила Македонце и задржала максималан учинак на Свјетском првенству.

Остали спортови 16.01.2019 | 22:55
СП: Шведска се провукла против Катара, Шпанци и Хрвати 4/4!
Послије Њемачке, Француске, Норвешке и Данске добили смо још четири путника у наредну фазу такмичења на Свјетском првенству у Њемачкој и Данској.

Након узбудљивих утакмица и два дербија у сриједу, међу 12 најбољих нашли су се и Хрватска, Шпанија, Шведска и Мађарска.

Четвороструки шампион свијета, селекција Шведске, савладала је Катар резултатом 23:22, али тек послије велике драме у финишу, у којем је мало недостајало да прокоцка четири гола предности.

Послије експресне серије 3:0 његове екипе Добојлија Данијел Шарић 30 секунди прије краја скинуо је зицер и дао шансу вицешампионима свијета да у посљедњем нападу стигну до важног бода, али је на другој страни узвратио Андреас Паличка.

Голман Рајн Некер Левена уписао је 15. одбрану и промовисао се у јунака Шведске, уз Нилсона и Захрисона који су постигли по седам голова.

На другој страни уз Шарића, сјајан је био Бенали са осам голова, али то није било довољно Катару који ће у посљедњем колу за пролаз у други круг морати да савлада Аргентину, али и да се нада РЕМИЈУ Анголе и Египта.

ЕГИПЋАНИ НИСУ УСПЈЕЛИ ДА СЕ ОСВЕТЕ МАТИЋУ

У групи Д уз Шведску пласман у наредни круг са друге позиције обезбиједила је и Мађарска.

Селекција коју са клупе воде српски стручњак Владан Матић и Иштван Чокњаји својим другим ремијем на првенству, овог пута 30:30 против Египта задржала је другу позицијуса недостижних шест бодова, док ће се преостале четири репрезентације борити за још само једно мјесто.

Ипак, мало је недостајало да Египћани у потпуности закомпликују ситуацију у Групи Д.

„Фараони“ су водили до 20 секунди прије краја када су Мађари са два играча више стигли до коначних 30:30.

Можда би резултат био другачији да Египћани претходно нису направили велику грешку и заборавили да имају играча мање. Посљедњи напад кренули су да бране са шест играча, да би након додатне казне завршили са четири играча у пољу, што су Мађари искористили да стигну до поготка.

Египћани тако ипак нису успјели да се реванширају Владану Матићу за пораз у утакмици за треће мјесто на Свјетском првенству у Каиру 2001. Матић је тада са селекцијом Југославије славио 27:17 и освојио бронзану медаљу. То четврто мјесто најбољи је резултат на свјетским смотрама за  „Фараоне“, који ће бити домаћини наредног Свјетског првенства.

Захваљујући овом ремију Египат је остао у игри за треће мјесто, за шта ће му бити потребна побједа против Анголе, али и тријумф Аргентине против Катара.

МАКЕДОНЦИ ИГРАЛИ 30 МИНУТА, ПА СТАЛИ 

У Групи Б пласман у наредни круг обезбиједили су Шпанија и Хрватска и ове двије селекције у међусобном окршају у посљедњем колу одлучиваће о „броју један“.

Шпанија је резултатом 32:21 добила велики дерби против Македоније, одигран у Олимпијској дворани у Минхену, иако је прво полувријеме наговјештавало да би се „фурија“ могла наћи у незгодној ситуацији пред посљедње коло у којом игра са „максималном“ Хрватском.

Македонски селектор Раул Гонзалес одлично је припремио екипу за меч против својих сународњака, а Митревски закључао своју мрежу одбранивши шест од првих седам удараца противника и почетак је припао Македонији која је стигла до „плус три“.

Шпанци су мини-серијом изједначили, а онда и преокренули на 8:7, да би у посљедњим секундама првог дијела сачували гол предности – 13:12.

Тај гол као да је током одмора донио додатно самопоуздање Шпанцима који су на старту другог дијела за само минут и петнаест секунди постигли три гола, што иде на душу и Раулу Гонзалесу који је форсирао игру без голмана.

Серијом 5:0  Шпанци су се одлијепили на 18:12 и практично преломили меч у Олимпијској дворани обојеној комплетно у жуто-црвено, боје оба данашња противника.

Како је меч одмицао подршка шпанске половине дворане бивала је све гласнија, док су Македонци морали да се помире са поразом и борбом за треће мјесто.

За њега ће се у посљедњем колу борити против селекције Исланда, која је раније данас савладала Јапан резултатом 25:21.

Хрватска је предвођена феноменалним Штрлеком, стријелцем 11 голова без проблема савладала Бахреин 32:20 и тако задржала максималан учинак.

Хрватска савршена после четири кола. Рукометаши Хрватске забележили су нову, четврту победу у досадашњем делу Светског првенства у Немачкој и Данској.

Овога пута ривал Хрватске био је Бахреин и "ватрени" нису имали проблема да ту репрезентацију савладају са 32:20.

Хрвати су забележили четврти тријумф у исто толико мечева у првој групној фази, након што су били бољи од Македоније, Јапана и Исланда. У наредном, последњем колу очекује их дуел са Шпанијом за прво место у групи.

Најефикаснији у дресу Хрватске био је Стрлек са чак 11 голова, док су Вида и Бицанић имали по пет. 

Очекиване победе су остварили и Аргентина и Исланд. "Гаучоси" су били бољи од Анголе са 33:26, док су веома битну победу остварили и Исланђани, који су надиграли Јапан са 25:21. 

Група Б, Минхен

Јапан - Исланд  21:25 (12:13)

Хрватска - Бахреин 32:20 (19:9)

Македонија - Шпанија 21:32 (12:13)

ТАБЕЛА: Хрватска 4-0-0 (+33), Шпанија 4-0-0 (+32), Исланд 2-0-2 (+11), Македонија 2-0-1 (+5), Јапан 0-0-4 (-26), Бахреин 0-0-4 (-45).

Наредно коло (у четвртак): Бахреин - Јапан, Македонија - Исланд, Шпанија - Хрватска.

Група Д, Копенхаген

Ангола - Аргентина 26:33 (12:17)

Мађарска - Египат 30:30 (14:14)

Катар - Шведска 22:23 (11:10)

ТАБЕЛА: Шведска 4-0-0 (+37), Мађарска 2-2-0 (+16), Египат 1-1-2 (-6), Аргентина 1-1-2 (-10),Катар 1-0-3 (-3), Ангола 1-0-3 (-34),

Наредно коло (у четвртак): Египат - Ангола, Катар - Аргентина, Шведска - Мађарска.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар