Званично: Дабур из Ред Була у Шпанију, за 15.000.000!

Најбољи стрелац напустио Ред Бул Салцбург! Севиља на ногама, стигао је Дабур! Голгетер Салцбурга окреће нови лист у каријери.

Фудбал 17.01.2019 | 11:15
Званично: Дабур из Ред Була у Шпанију, за 15.000.000!
Одјекнула је бомба на југу Шпаније: Мунас Дабур је ново појачање Севиље!

Иако је изгледало да Севиља после куповине Ел Хададија неће више доводити нападаче, клуб из Андалузије је изненадио ескрпесним трансфером сјајног Израелца из Ред Бул Салцбурга. Човек који је завршио трансфер је познати српски менаџер Милош Маленовић. 

Дабур је већ на путу из Минхена за Севиљу, а сутра следе лекарски прегледи и потпис уговора. Висина трансфера износи 15.000.000 евра плус бонуси. Иако су Аустријанци на почетку инсистирали на обештећењу од 25.000.000 евра, на крају су спустили лопту и дозволили незадовољном Израелцу да пређе у Примеру. Подсетимо, за Дабура су били заинтересовани Ливерпул и Валенсија.

Изареалац је недавно током паузе медијима у домовини изајвио да је незадовољан у Салсбургу и да жели да пређе у клуб који има веће амбиције и са којим би могао да игра у Лиги шампиона. У Салцбургу су били изненађени његовим речима и чак су најавили да ће бити кажњен. Ипак, незадовољство Дабура је било пресудно и аустријски шампион је на крају попустио под притиском. Није желео да задржава незадовољног фудбалера. Севиља је брзо осетила ситуацију и успела да победи јаку конкуренцију у трци за потпис израелског нападача.

Дабур је 2016. године дошао у Ред Бул Салцбург из швајцарског Грасхоперса за суму од 6.000.000 евра. У актуелној сезони је постигао 20 голова и забележио шест асистенција на 30 мечева за Бикове. У Севиљи ће тек од лета формирати респектабилан нападачки квартет са Андреом Силвом, Висамом бен Једером и новајлијеом Муниром Ел Хададијем, пошто остаје у Салцбургу до краја сезоне као позајмљен играч.

Прво је најављено, сада је завршено! 

Севиља је устала на ноге, стигао је Мунас Дабур! Сада већ бивши голгетер Салцбурга окренуо је нови лист у каријери и слетео ове вечери у Севиљу, где ће у најскорије време завршити потребну папирологију и званично постати фудбалер клуба из срца Андалузије. 

МОЗЗАРТ Спорт је дошао у посед фотографија са Дабуровог дочека на аеродрому у Севиљи. Репрезентативац Израела требало би да заврши трансфер вредан 15.000.000 евра, а све захваљујући познатом српском менаџеру Милошу Маленовићу из агенције Сокер Мондијал.

Подсетимо, Севиља је пре само неколико дана представила и Мунира Ел Хададија као још једно појачање у срцу напада, али је Дабур свакако атрактивније име као један од најбољих голгетера Европе тренутно. То значи да ће Севиља сада у конкуренцији имати Визама Бен Једера, Андреа Силву, уз поменути тандем.

Севиља је данас завршила још један значајан посао и потписала Ајаксовог штопера Макса Вебера. Он ће прво бити на шестомесечној позајмици у Севиљи, после чега ће се активирати уговор до јуна 2023. године. Овај посао завршен је на 11.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар