Zvanično: Dabur iz Red Bula u Španiju, za 15.000.000!

Najbolji strelac napustio Red Bul Salcburg! Sevilja na nogama, stigao je Dabur! Golgeter Salcburga okreće novi list u karijeri.

Fudbal 17.01.2019 | 11:15
Zvanično: Dabur iz Red Bula u Španiju, za 15.000.000!
Odjeknula je bomba na jugu Španije: Munas Dabur je novo pojačanje Sevilje!

Iako je izgledalo da Sevilja posle kupovine El Hadadija neće više dovoditi napadače, klub iz Andaluzije je iznenadio eskrpesnim transferom sjajnog Izraelca iz Red Bul Salcburga. Čovek koji je završio transfer je poznati srpski menadžer Miloš Malenović. 

Dabur je već na putu iz Minhena za Sevilju, a sutra slede lekarski pregledi i potpis ugovora. Visina transfera iznosi 15.000.000 evra plus bonusi. Iako su Austrijanci na početku insistirali na obeštećenju od 25.000.000 evra, na kraju su spustili loptu i dozvolili nezadovoljnom Izraelcu da pređe u Primeru. Podsetimo, za Dabura su bili zainteresovani Liverpul i Valensija.

Izarealac je nedavno tokom pauze medijima u domovini izajvio da je nezadovoljan u Salsburgu i da želi da pređe u klub koji ima veće ambicije i sa kojim bi mogao da igra u Ligi šampiona. U Salcburgu su bili iznenađeni njegovim rečima i čak su najavili da će biti kažnjen. Ipak, nezadovoljstvo Dabura je bilo presudno i austrijski šampion je na kraju popustio pod pritiskom. Nije želeo da zadržava nezadovoljnog fudbalera. Sevilja je brzo osetila situaciju i uspela da pobedi jaku konkurenciju u trci za potpis izraelskog napadača.

Dabur je 2016. godine došao u Red Bul Salcburg iz švajcarskog Grashopersa za sumu od 6.000.000 evra. U aktuelnoj sezoni je postigao 20 golova i zabeležio šest asistencija na 30 mečeva za Bikove. U Sevilji će tek od leta formirati respektabilan napadački kvartet sa Andreom Silvom, Visamom ben Jederom i novajlijeom Munirom El Hadadijem, pošto ostaje u Salcburgu do kraja sezone kao pozajmljen igrač.

Prvo je najavljeno, sada je završeno! 

Sevilja je ustala na noge, stigao je Munas Dabur! Sada već bivši golgeter Salcburga okrenuo je novi list u karijeri i sleteo ove večeri u Sevilju, gde će u najskorije vreme završiti potrebnu papirologiju i zvanično postati fudbaler kluba iz srca Andaluzije. 

MOZZART Sport je došao u posed fotografija sa Daburovog dočeka na aerodromu u Sevilji. Reprezentativac Izraela trebalo bi da završi transfer vredan 15.000.000 evra, a sve zahvaljujući poznatom srpskom menadžeru Milošu Malenoviću iz agencije Soker Mondijal.

Podsetimo, Sevilja je pre samo nekoliko dana predstavila i Munira El Hadadija kao još jedno pojačanje u srcu napada, ali je Dabur svakako atraktivnije ime kao jedan od najboljih golgetera Evrope trenutno. To znači da će Sevilja sada u konkurenciji imati Vizama Ben Jedera, Andrea Silvu, uz pomenuti tandem.

Sevilja je danas završila još jedan značajan posao i potpisala Ajaksovog štopera Maksa Vebera. On će prvo biti na šestomesečnoj pozajmici u Sevilji, posle čega će se aktivirati ugovor do juna 2023. godine. Ovaj posao završen je na 11.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar