Тотенхем остао без 47% голова, можда је у Марку спас?

Хари Кејн је повређен, Сон Хјонг-мин на АФЦ Азијском купу. . .

Фудбал 17.01.2019 | 10:45
Тотенхем остао без 47% голова, можда је у Марку спас?
Летос су тиховали и постали први клуб још од 2003. године када је уведен садашњи систем трансфера који на прелазу између две сезоне није довео ниједног играча. Сада би у Тотенхему ипак могли да одреше кесу, јер је повреда Харија Кејна остала велика рупа у шпицу екипе.

Кејн ће се због повреде на тренинге вратити тек почетком марта што значи да би могао да пропусти чак 11 утакмица, укључујући и двомеч са Борусијом из Дортмунда у осмини финала Лиге шампиона, важне првенствене дуеле са Челсијем и Арсеналом, па и реванш са Плавцима у полуфиналу Лига купа. Да све буде још горе Сон Хјонг-мин је на АФЦ Азијском купу, а њих двојица су ове сезоне постигли 47 одсто Тотенхемових голова у Премијер лиги.

Наравно, Певци могу да пробају са 33-годишњим Фернандом Љорентеом, али он се није наиграо поред Кејна и бар тренутно не улива превише поверења. Ове сезоне је одиграо 14 утакмица и постигао четири гола, али рачунајући ту и хет-трик против нижеразредног Транмереа у трећој рунди ФА купа.

Стога се покренула прича о појачању на позицији нападача, а прво име које се појавило о јавности јесте оно Марка Арнаутовића, аустријског репрезентативца српских корена. Он је тренутно члан Вест Хема, али се током целог јануара шушка о понуди од 40.000.000 до 50.000.000 евра од неименованог кинеског клуба. Чекићари наводно не би да продају Арнаутовића, али он би по сваку цену да иде, говорили су то и његови саиграчи, па и његов брат и менаџерс.

Не зна се међутим да ли је желео да иде због пара, јер тешко да би се Тотенхем испрсио колико и Кинези. Опет, Тотенхем као клуб јесте много примамљивија варијанта. Пиање је шта Арнаутовић жели. И колико пословично штедљиви Певци желе да се отворе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар