Totenhem ostao bez 47% golova, možda je u Marku spas?

Hari Kejn je povređen, Son Hjong-min na AFC Azijskom kupu. . .

Fudbal 17.01.2019 | 10:45
Totenhem ostao bez 47% golova, možda je u Marku spas?
Letos su tihovali i postali prvi klub još od 2003. godine kada je uveden sadašnji sistem transfera koji na prelazu između dve sezone nije doveo nijednog igrača. Sada bi u Totenhemu ipak mogli da odreše kesu, jer je povreda Harija Kejna ostala velika rupa u špicu ekipe.

Kejn će se zbog povrede na treninge vratiti tek početkom marta što znači da bi mogao da propusti čak 11 utakmica, uključujući i dvomeč sa Borusijom iz Dortmunda u osmini finala Lige šampiona, važne prvenstvene duele sa Čelsijem i Arsenalom, pa i revanš sa Plavcima u polufinalu Liga kupa. Da sve bude još gore Son Hjong-min je na AFC Azijskom kupu, a njih dvojica su ove sezone postigli 47 odsto Totenhemovih golova u Premijer ligi.

Naravno, Pevci mogu da probaju sa 33-godišnjim Fernandom Ljorenteom, ali on se nije naigrao pored Kejna i bar trenutno ne uliva previše poverenja. Ove sezone je odigrao 14 utakmica i postigao četiri gola, ali računajući tu i het-trik protiv nižerazrednog Tranmerea u trećoj rundi FA kupa.

Stoga se pokrenula priča o pojačanju na poziciji napadača, a prvo ime koje se pojavilo o javnosti jeste ono Marka Arnautovića, austrijskog reprezentativca srpskih korena. On je trenutno član Vest Hema, ali se tokom celog januara šuška o ponudi od 40.000.000 do 50.000.000 evra od neimenovanog kineskog kluba. Čekićari navodno ne bi da prodaju Arnautovića, ali on bi po svaku cenu da ide, govorili su to i njegovi saigrači, pa i njegov brat i menadžers.

Ne zna se međutim da li je želeo da ide zbog para, jer teško da bi se Totenhem isprsio koliko i Kinezi. Opet, Totenhem kao klub jeste mnogo primamljivija varijanta. Pianje je šta Arnautović želi. I koliko poslovično štedljivi Pevci žele da se otvore.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar