Никад није касно за трансфер каријере!

Емилијано Сала за Кардифов рекорд од 20. 000. 000 евра! Аргентински нападач крунисао најбољу полусезону у досадашњој каријери.

Фудбал 17.01.2019 | 10:15
Никад није касно за трансфер каријере!
Након најбоље полусезоне у каријери, ево и рекорда каријере! Кардиф је близу коначног договора око куповине нападача Нанта Емилијана Сале. Како пише Скај спорт, висина обештећења износиће 20.000.000 евра, што ће представљати нови рекорд велшког клуба.

Кардифу и менаџеру Нилу Ворноку очајнички је био потребан голгетер, а 28-годишњи нападач је постигао 12 голова на 18 наступа у Лиги 1 ове сезоне.

Аргентинац је у Француску стигао као тинејџер и потписао за Бордо, у којем ипак није искористио својих пет минута, па је ишао на позајмице у Орлеан, Ниор и Каен.

У Нант је стигао у јулу 2015. године за обештећење од 1.000.000 евра, а по 12 голова је постизао у претходне две сезоне. Ништа није наговештавало да ће уследити оваква експлозија у овој сезони, што је Нант успео вишеструко да наплати.

Сала је висок 187 центиметара, али га поред скок игре краси и одлична ножна техника и осећај за игру. Остаје да се види како ће се снаћи у Премијер лиги и тиму којем очајнички требају бодови у борби за опстанак у елитном рангу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар