Nikad nije kasno za transfer karijere!

Emilijano Sala za Kardifov rekord od 20. 000. 000 evra! Argentinski napadač krunisao najbolju polusezonu u dosadašnjoj karijeri.

Fudbal 17.01.2019 | 10:15
Nikad nije kasno za transfer karijere!
Nakon najbolje polusezone u karijeri, evo i rekorda karijere! Kardif je blizu konačnog dogovora oko kupovine napadača Nanta Emilijana Sale. Kako piše Skaj sport, visina obeštećenja iznosiće 20.000.000 evra, što će predstavljati novi rekord velškog kluba.

Kardifu i menadžeru Nilu Vornoku očajnički je bio potreban golgeter, a 28-godišnji napadač je postigao 12 golova na 18 nastupa u Ligi 1 ove sezone.

Argentinac je u Francusku stigao kao tinejdžer i potpisao za Bordo, u kojem ipak nije iskoristio svojih pet minuta, pa je išao na pozajmice u Orlean, Nior i Kaen.

U Nant je stigao u julu 2015. godine za obeštećenje od 1.000.000 evra, a po 12 golova je postizao u prethodne dve sezone. Ništa nije nagoveštavalo da će uslediti ovakva eksplozija u ovoj sezoni, što je Nant uspeo višestruko da naplati.

Sala je visok 187 centimetara, ali ga pored skok igre krasi i odlična nožna tehnika i osećaj za igru. Ostaje da se vidi kako će se snaći u Premijer ligi i timu kojem očajnički trebaju bodovi u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar