Кикановић: Два тријумфа у Пиониру, у једној сезони? Сјајно!

Тиме се мало која екипа из Европе може похвалити! “А свако славље у гостима је злата вредно”, каже центар Монака.

Кошарка 17.01.2019 | 09:45
Кикановић: Два тријумфа у Пиониру, у једној сезони? Сјајно!
Истакли смо то и после утакмице… Монако је екипа која зна да игра у врелој атмосфери Пионира. Мало која од страних екипа успе да “извуче живу главу” из ове дворане, а Монаку је у једној сезони два пута то пошло за руком.

Прво против Црвене звезде, а прексиноћ и против Партизана.

Ако иједан играч Монака разуме стварну тежину тог успеха, онда је то Елмедин Кикановић, бивши кошаркаш Црвене звезде, сада један од носилаца игре тима из Кнежевине.

Он управо истиче искуство Монака као пресудан фактор. А у то је свако могао да се увери.

“Што се тиче Еврокупа један од најтежих терена за игру. Али, били смо спремни,знали смо шта да очекујемо. Наша екипа је изузетно искусна, састављена од играча који су углавном у зрелим играчким годинама. Играли смо већ у оваквим атмосферима. Већи део утакмице смо одиграли како смо желели. Било је тешко одржати 40 минута“, рекао је Кикановић после утакмице.

Држао је тим Саше Филиповског ритам пола сата, али је на крају мало пао. Црно-бели су се подигли и имали шансу чак и за потпун преокрет иако су губили 21 поен разлике.

„На крају смо мало попустили, Партизан је убацио неке шутеве. Савладали смо их са четири разлике, али свака победа у гостима је злата вредна. Припремићемо се за меч француског шампионата, а онда нас очекује реванш против Партизана у Монаку“, каже Кикановић.

Вратио се центар Монака још једном на последњу деоницу. То је био моменат када се ломила утакмица, када је тим Андрее Тринкијерија умало успео да се врати из немогуће ситуације.

„Партизан је појачао ритам и агресивност, имали смо неке изгубљене лопте. Нисмо добро  исконтролисали тај део. Била је очекивана њихова реакција после наше предности од 20 поена разлике. Ношени навијачима су подигли агресивност. Предност се истопила, али смо имали прибраност на крају. Погодили смо неке важне шутеве и заслужено победили“, каже Кикановић.

Поређење ове победе и оне против Црвене  звезде? Чини се да су сличне? И на тој утакмици против црвено-белих Монако је показао чврстину. Менталну и физичку.

„Када се погледа јесте. Против Партизана смо одиграли боље прво полувреме. Генерално сличне, али и различите утакмице. Имамо две победе у Пиониру у једној сезони... Тиме  се мало која екипа из Европе може похвалити“, закључио је задовољни Кикановић.

Може да буде задовољан јер његов тим сада има скор 2-1 и налази се на врху групе Е ТОП 16 фазе Еврокупа.

Кикановић је меч против Партизана завршио са девет  поена, четири скока и две асистенције. У наредној утакмици европског такмичења, 22. јануара, имаће прилику да се одмери с Партизаном поново, али овога пута на домаћем паркету.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар