Kikanović: Dva trijumfa u Pioniru, u jednoj sezoni? Sjajno!

Time se malo koja ekipa iz Evrope može pohvaliti! “A svako slavlje u gostima je zlata vredno”, kaže centar Monaka.

Košarka 17.01.2019 | 09:45
Kikanović: Dva trijumfa u Pioniru, u jednoj sezoni? Sjajno!
Istakli smo to i posle utakmice… Monako je ekipa koja zna da igra u vreloj atmosferi Pionira. Malo koja od stranih ekipa uspe da “izvuče živu glavu” iz ove dvorane, a Monaku je u jednoj sezoni dva puta to pošlo za rukom.

Prvo protiv Crvene zvezde, a preksinoć i protiv Partizana.

Ako ijedan igrač Monaka razume stvarnu težinu tog uspeha, onda je to Elmedin Kikanović, bivši košarkaš Crvene zvezde, sada jedan od nosilaca igre tima iz Kneževine.

On upravo ističe iskustvo Monaka kao presudan faktor. A u to je svako mogao da se uveri.

“Što se tiče Evrokupa jedan od najtežih terena za igru. Ali, bili smo spremni,znali smo šta da očekujemo. Naša ekipa je izuzetno iskusna, sastavljena od igrača koji su uglavnom u zrelim igračkim godinama. Igrali smo već u ovakvim atmosferima. Veći deo utakmice smo odigrali kako smo želeli. Bilo je teško održati 40 minuta“, rekao je Kikanović posle utakmice.

Držao je tim Saše Filipovskog ritam pola sata, ali je na kraju malo pao. Crno-beli su se podigli i imali šansu čak i za potpun preokret iako su gubili 21 poen razlike.

„Na kraju smo malo popustili, Partizan je ubacio neke šuteve. Savladali smo ih sa četiri razlike, ali svaka pobeda u gostima je zlata vredna. Pripremićemo se za meč francuskog šampionata, a onda nas očekuje revanš protiv Partizana u Monaku“, kaže Kikanović.

Vratio se centar Monaka još jednom na poslednju deonicu. To je bio momenat kada se lomila utakmica, kada je tim Andree Trinkijerija umalo uspeo da se vrati iz nemoguće situacije.

„Partizan je pojačao ritam i agresivnost, imali smo neke izgubljene lopte. Nismo dobro  iskontrolisali taj deo. Bila je očekivana njihova reakcija posle naše prednosti od 20 poena razlike. Nošeni navijačima su podigli agresivnost. Prednost se istopila, ali smo imali pribranost na kraju. Pogodili smo neke važne šuteve i zasluženo pobedili“, kaže Kikanović.

Poređenje ove pobede i one protiv Crvene  zvezde? Čini se da su slične? I na toj utakmici protiv crveno-belih Monako je pokazao čvrstinu. Mentalnu i fizičku.

„Kada se pogleda jeste. Protiv Partizana smo odigrali bolje prvo poluvreme. Generalno slične, ali i različite utakmice. Imamo dve pobede u Pioniru u jednoj sezoni... Time  se malo koja ekipa iz Evrope može pohvaliti“, zaključio je zadovoljni Kikanović.

Može da bude zadovoljan jer njegov tim sada ima skor 2-1 i nalazi se na vrhu grupe E TOP 16 faze Evrokupa.

Kikanović je meč protiv Partizana završio sa devet  poena, četiri skoka i dve asistencije. U narednoj utakmici evropskog takmičenja, 22. januara, imaće priliku da se odmeri s Partizanom ponovo, ali ovoga puta na domaćem parketu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar