Чекајући шансу: Вељко Николић више и не броји припреме!

Млади везиста Црвене звезде редован је на припремама првог тима, али никако и да заигра.

Фудбал 19.01.2019 | 09:45
Чекајући шансу: Вељко Николић више и не броји припреме!
Октобра 2016. године, у Црвену звезду је стигао Вељко Николић, у то време један од најталентованијих везних фудбалера у земљи и капитен омладинске репрезентације Србије. 

Три године касније, бивши ђак ОФК Београда и даље чека на шансу у првом тиму. Заправо, редован је на припремама, игра пријатељске утакмице, али никако да упише и званичан наступ. 

Тренутно му је 19 и по година, тако да и даље стрпљиво чека "својих пет минута"...

"И ја више не бројим које су ми ово припреме по реду, шесте или седме, нисам сигуран. Много ми значи рад са првим тимом наравно и надам се да ће бити још више оваквих припрема. Највише ми значи то да стичем искуство од старијих играча, то је једна од најважнијих ствари јер заиста можемо много да научимо од саиграча", поручио је Николић за клупски сајт из Пафоса, где црвено-бели раде на физичкој спреми пред пут у Турску, у којој их очекују утакмице.

Први део сезоне, перспективни централни везиста провео је у трећелигашу Графичару (Б тиму Црвене звезде), али га је пред одлазак на паузу задесила повреда.

"Мало ме је омела повреда на крају, па нисам завршио полусезону, али то је сада иза мене. Надам се да их неће више бити, драго ми је да сам се брзо опоравио".

Вељко Николић није најмлађи на овим Звездиним припремама, ту је још неколико његових саиграча из омладинског погона и Графичара.

"Има нас много из Омладинске школе, ту су голмани Гордић и Станковић, па Терзић, Јовељић, Станојев и ја. Слободно време најчешће проводимо одмарајући, гледамо серије или играмо видео-игрице на Сони Плејстејшну".

Црвено-бели су на Кипар стигли у понедељак, 14. јануара, а темпо рада постепено се појачава.

"Ово нам је други дан са по два тренинга, пре подне радимо у теретани, а поподне на терену. У теретани је доста тешко, а на терену је ипак мало блаже. Имамо заиста сјајне услове у Пафосу да вредно радимо. Сваки пут је на почетку припрема мало тешко, али после како више радимо, све је лакше и лакше", истакао је млади фудбалер и додао да сваки играч има свој програм рада:

"Сваки играч има свој програм рада. Ми млађи највише радимо вежбе снаге за горњи део тела, да ојачамо. Што се тиче рада на терену, више радимо 'суво' трчање, а ја сам, на пример, у уторак радио са обе групе на пас игри".

Тренер Владан Милојевић је на окупљању најаваио да ће пред пут у Турску, 26. јануара, скратити списак играча. Видећемо хоће ли Николић, за ког се помињало да би могао на позајмицу у Земун, бити међу путницима на другу фазу припрема...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар