Čekajući šansu: Veljko Nikolić više i ne broji pripreme!

Mladi vezista Crvene zvezde redovan je na pripremama prvog tima, ali nikako i da zaigra.

Fudbal 19.01.2019 | 09:45
Čekajući šansu: Veljko Nikolić više i ne broji pripreme!
Oktobra 2016. godine, u Crvenu zvezdu je stigao Veljko Nikolić, u to vreme jedan od najtalentovanijih veznih fudbalera u zemlji i kapiten omladinske reprezentacije Srbije. 

Tri godine kasnije, bivši đak OFK Beograda i dalje čeka na šansu u prvom timu. Zapravo, redovan je na pripremama, igra prijateljske utakmice, ali nikako da upiše i zvaničan nastup. 

Trenutno mu je 19 i po godina, tako da i dalje strpljivo čeka "svojih pet minuta"...

"I ja više ne brojim koje su mi ovo pripreme po redu, šeste ili sedme, nisam siguran. Mnogo mi znači rad sa prvim timom naravno i nadam se da će biti još više ovakvih priprema. Najviše mi znači to da stičem iskustvo od starijih igrača, to je jedna od najvažnijih stvari jer zaista možemo mnogo da naučimo od saigrača", poručio je Nikolić za klupski sajt iz Pafosa, gde crveno-beli rade na fizičkoj spremi pred put u Tursku, u kojoj ih očekuju utakmice.

Prvi deo sezone, perspektivni centralni vezista proveo je u trećeligašu Grafičaru (B timu Crvene zvezde), ali ga je pred odlazak na pauzu zadesila povreda.

"Malo me je omela povreda na kraju, pa nisam završio polusezonu, ali to je sada iza mene. Nadam se da ih neće više biti, drago mi je da sam se brzo oporavio".

Veljko Nikolić nije najmlađi na ovim Zvezdinim pripremama, tu je još nekoliko njegovih saigrača iz omladinskog pogona i Grafičara.

"Ima nas mnogo iz Omladinske škole, tu su golmani Gordić i Stanković, pa Terzić, Joveljić, Stanojev i ja. Slobodno vreme najčešće provodimo odmarajući, gledamo serije ili igramo video-igrice na Soni Plejstejšnu".

Crveno-beli su na Kipar stigli u ponedeljak, 14. januara, a tempo rada postepeno se pojačava.

"Ovo nam je drugi dan sa po dva treninga, pre podne radimo u teretani, a popodne na terenu. U teretani je dosta teško, a na terenu je ipak malo blaže. Imamo zaista sjajne uslove u Pafosu da vredno radimo. Svaki put je na početku priprema malo teško, ali posle kako više radimo, sve je lakše i lakše", istakao je mladi fudbaler i dodao da svaki igrač ima svoj program rada:

"Svaki igrač ima svoj program rada. Mi mlađi najviše radimo vežbe snage za gornji deo tela, da ojačamo. Što se tiče rada na terenu, više radimo 'suvo' trčanje, a ja sam, na primer, u utorak radio sa obe grupe na pas igri".

Trener Vladan Milojević je na okupljanju najavaio da će pred put u Tursku, 26. januara, skratiti spisak igrača. Videćemo hoće li Nikolić, za kog se pominjalo da bi mogao na pozajmicu u Zemun, biti među putnicima na drugu fazu priprema...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar