Шта је Путин рекао Вучићу?

"И Владимир Владимирович ми је рекао: Александре, не ради то, то ствара само додатне проблеме за тебе", испричао је Вучић у интервјуу за Тасс.

Србија 16.01.2019 | 10:17
Шта је Путин рекао Вучићу?
- Србија је поуздан партнер Русији, изјавио председник у интервјуу руској агенцији Тасс. "Ја то мислим, ја то радим тако, ја не лажем", казао је Вучић.

"Можда се неком не свиђају моје речи, али ја мислим да смо поуздан партнер Русији. Када кажем 'да' председнику Путину, онда ми то и урадимо", рекао је Вучић. "И када кажем у Вашингтону и Бриселу да нећемо и да не желимо да уведемо санкције Русији - то је истина и фер", каже српски председник.

Вучић је истакао да је руски председник веома популаран у Србији и да ће се велики број људи, који жели годинама да га види, окупити и доћи, "само да га види''. 

Један од разлога Путинове популарности у Србији је тај што је Москва спасила Србију стигме геноцида, истакао је Вучић у интервјуу првом заменику генералног директора агенције Тасс, Михаилу Гусману уочи сутрашњег доласка Путина у Београд. 

Како је нагласио Вучић, никада нећемо заборавити 2015. годину када су (руски шеф дипломатије Сергеј) Лавров и (руски стални изасланик у УН Виталиј) Чуркин по Путиновој наредби спасили Србију од стигме народа који је починио геноцид, као што је то било предложено британском резолуцијом у Савету безбедности УН. "Никада то нећемо заборавити", истакао је председник Србије. 

Вучић је рекао да се увек консултује са својим руским колегом, Путином и да га пита за савет. "Упознајем га са свим што се догађа и не лажем, говорим истину, иако му се увек све не свидја", каже Вучић. Како је рекао, то је једна од ствари које Путин веома поштује. 

"И ја то поштујем, јер је он лидер велике земље, а ја сам лидер мале земље и он показује поштовање за ову земљу и ја сам му веома захвалан", рекао је Вучић. 

Председник Србије подсетио је да је био под озбиљним притиском након што је Србија послала хуманитарну помоћ Сирији. "Нисмо послали оружје, већ житарице, путер и шећер, али су почели оштри напади на нас. И кад сам дошао код председника Путина и дошли су и новинари, рекао сам му да можемо да пошаљемо један или два авиона са (хуманитарном) помоћи. 

"И Владимир Владимирович ми је рекао: Александре, не ради то, то ствара само додатне проблеме за тебе", испричао је Вучић у интервјуу за Тасс.

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Босанац

16.01.2019 10:44

Путин је цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

16.01.2019 15:31

Као да је то битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.01.2019 16:12

Теби мозда није. Али јесте нама. Зивио цар Путин

Name

Дон

16.01.2019 16:29

Шта каже велики вођа за усвајање Британске резолуције за Сребреницу у Европском парламенту? Шта ћемо кад данас сутра постанемо чланица ЕУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободни тесар

16.01.2019 17:15

Велики водја мисли да се мозе једним Ветом истина сакрити.