Šta je Putin rekao Vučiću?

"I Vladimir Vladimirovič mi je rekao: Aleksandre, ne radi to, to stvara samo dodatne probleme za tebe", ispričao je Vučić u intervjuu za Tass.

Srbija 16.01.2019 | 10:17
Šta je Putin rekao Vučiću?
- Srbija je pouzdan partner Rusiji, izjavio predsednik u intervjuu ruskoj agenciji Tass. "Ja to mislim, ja to radim tako, ja ne lažem", kazao je Vučić.

"Možda se nekom ne sviđaju moje reči, ali ja mislim da smo pouzdan partner Rusiji. Kada kažem 'da' predsedniku Putinu, onda mi to i uradimo", rekao je Vučić. "I kada kažem u Vašingtonu i Briselu da nećemo i da ne želimo da uvedemo sankcije Rusiji - to je istina i fer", kaže srpski predsednik.

Vučić je istakao da je ruski predsednik veoma popularan u Srbiji i da će se veliki broj ljudi, koji želi godinama da ga vidi, okupiti i doći, "samo da ga vidi''. 

Jedan od razloga Putinove popularnosti u Srbiji je taj što je Moskva spasila Srbiju stigme genocida, istakao je Vučić u intervjuu prvom zameniku generalnog direktora agencije Tass, Mihailu Gusmanu uoči sutrašnjeg dolaska Putina u Beograd. 

Kako je naglasio Vučić, nikada nećemo zaboraviti 2015. godinu kada su (ruski šef diplomatije Sergej) Lavrov i (ruski stalni izaslanik u UN Vitalij) Čurkin po Putinovoj naredbi spasili Srbiju od stigme naroda koji je počinio genocid, kao što je to bilo predloženo britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN. "Nikada to nećemo zaboraviti", istakao je predsednik Srbije. 

Vučić je rekao da se uvek konsultuje sa svojim ruskim kolegom, Putinom i da ga pita za savet. "Upoznajem ga sa svim što se događa i ne lažem, govorim istinu, iako mu se uvek sve ne svidja", kaže Vučić. Kako je rekao, to je jedna od stvari koje Putin veoma poštuje. 

"I ja to poštujem, jer je on lider velike zemlje, a ja sam lider male zemlje i on pokazuje poštovanje za ovu zemlju i ja sam mu veoma zahvalan", rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije podsetio je da je bio pod ozbiljnim pritiskom nakon što je Srbija poslala humanitarnu pomoć Siriji. "Nismo poslali oružje, već žitarice, puter i šećer, ali su počeli oštri napadi na nas. I kad sam došao kod predsednika Putina i došli su i novinari, rekao sam mu da možemo da pošaljemo jedan ili dva aviona sa (humanitarnom) pomoći. 

"I Vladimir Vladimirovič mi je rekao: Aleksandre, ne radi to, to stvara samo dodatne probleme za tebe", ispričao je Vučić u intervjuu za Tass.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Босанац

16.01.2019 11:44

Путин је цар.

ODGOVORITE
Name

Dario

16.01.2019 16:31

Kao da je to bitno.

ODGOVORITE
Name

Boki

16.01.2019 17:12

Tebi mozda nije. Ali jeste nama. Zivio car Putin

Name

Don

16.01.2019 17:29

Šta kaže veliki vođa za usvajanje Britanske rezolucije za Srebrenicu u Evropskom parlamentu? Šta ćemo kad danas sutra postanemo članica EU?

ODGOVORITE
Name

slobodni tesar

16.01.2019 18:15

Veliki vodja misli da se moze jednim Vetom istina sakriti.