Шта то Путин доноси у Србију?

Током радне посјете предсједника Русије Владимира Путина Србији биц́е потписан читав низ важних споразума и меморандума о разумевању, као и план консултација Министарстава спољних послова Русије и Србије за 2019/2020. годину, које ц́е парафирати министри Сергеј Лавров и Ивица Дачиц́.

Србија 15.01.2019 | 18:16
Шта то Путин доноси у Србију?
То сазнаје Спутњик, а међу важнијим споразумима је и онај који се односи на коришц́ење атомске енергије у мирне сврхе, а парафирац́е га генерални директор "Росатома" Алексеј Лихачов и министар задужен за иновације у Влади Србије Ненад Поповиц́. Планирано је и да Поповиц́ потпише меморандум о разумевању о руско-српској сарадњи у области развоја дигиталних технологија, као и меморандум о руско-српској сарадњи у области развоја иновација у сектору електричне енергије.

Важан документ који ц́е бити потписан је и меморандум о разумевању о руско-српској сарадњи у области истраживања и коришц́ења космичког простора у мирне сврхе, а парафирац́е га генерални директор "Росксмоса" Дмитриј Рогозин и министар Ненад Поповиц́.

Истовремено биц́е потписан и споразум о сарадњи у реновирању с повец́ањем капацитета хидроелектране "Ђердап 2", између компанија "Силовије машини" и "Електропривреде Србије", као и меморандум о руско-српској сарадњи у сектору електричне енергије.

Министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров и министар економије Србије Горан Кнежевиц́ потписац́е меморандум о међусобном разумијевању између два министарства у вези са локализацијом индустријских производа на територији Србије уз учешц́е руских компанија.

У области инфраструктуре генерални директор "Руских жељезница" Олег Белозјоров и заменица предсједника владе и министарка за инфраструктуру Србије Зорана Михајловиц́ потписац́е меморандум између отвореног акционарског друштва "Руске жељезнице" и Републике Србије о заједничкој реализацији пројеката текуц́ег сервисирања објеката железничке инфраструктуре на територији Републике Србије.

Министри рада двију земаља Максим Топилин и Зоран Ђорђевиц́ потписац́е административни споразум о социјалном осигурању, протокол о размјени ратификационих повеља о ступању на снагу Споразума између Русије и Србије о социјалном осигурању, као и меморандум о међусобном разумијевању о сарадњи у области социјалне заштите.

Важни споразуми биц́е потписани и са компанијом НИС, између осталог, меморандум о стратешкој сарадњи између Московског државног института за међународне односе МИП-а Русије, меморандум о стратешкој сарадњи змеђу Руског државног универзитета за нафту и гас и НИС, као и сличан меморандум са санктпетербуршким рударским универзитетом.

(Спутњик)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Холланд

15.01.2019 18:06

Ово је мого све и самном потписат глупости па хајд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

15.01.2019 18:19

Кога рус брани и свабо храни,на....о је!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

15.01.2019 19:38

Неце донијети ниста ко и до сад ко са Путином посла има тај је пропао и инаце са Русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Донијет ће ...

15.01.2019 21:41

Велики и мали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тина

16.01.2019 00:11

Висе бих се обрадовала да сам у наслову процитала да нам путин одводи двојицу,него сто нам све то доноси.

ОДГОВОРИТЕ