Новак: Причаћу са Роџером и Рафом!

Никаква одлука није донесена! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да ће причати са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом о стању унутар тениса.

Тенис 18.01.2019 | 22:20
Новак: Причаћу са Роџером и Рафом!
Тенисери су незадовољни због ситуације у "белом спорту" и за то криве председника Криса Кермода.

У Савету играча чији је председник Ђоковић гласало о смени Кермода и резултат је био 5-5. Надал је пре неколико дана прокоментарисао да њега нико ништа није питао, а сада су новинари питали Новака о чему се тачно ради.

"Нисам више у Савету играча, нисам упознат са ситуацијом нити су ме обавестили о дешавањима. Нећу ићи ни код кога. Они који су у Савету треба да дођу до мене и питају ме за мишљење. То више није мој посао", рекао је Надал пре неколико дана, док је Новак после меча са Кругером истакао:

"Пре свега, да разјасним, никаква одлука није донесена. Представници Савета причаће са Роџером и Рафом, и било којим другим тенисером који хоће да учествује у дискусији. Веома је важно да сви разумете да је Рафа увек био укључен. Небитно да ли је био део Савета или не, увек је желео да допринесе. И због тога му одајем признање. Многи играчи уопште не желе да буду укључени", рекао је Новак и додао да је веома важно да се и остали тенисери укључе, али и да је комуникација између њих (играча) много боља него пре пет година.

Роџер Федерер најавио је да ће причати са Новаком, на шта је српски тенисер новинарима казао: "Причаћемо. Нисмо имали прилику до сада да разговарамо о овоме, али ћемо се видети. Уколико не овде у Аустралији, онда после тога. Имамо бројеве.

Новак је ову тему закључио реченицом: "Причао сам са Роџером неколико пута у претходних шест месеци – на Лејвер купу, УС опену, са Рафом сам такође разговарао на УС. Они нису део савета, али су од велике важности, есенцијалне".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар