Спрема се Интерполова црвена потерница за Кантера!

Изгледа да је у озбиљном проблему! Турска ради све што може да ухапси Енеса Кантера! Турско тужилаштво покренуло је поступак стављања кошаркаша Њујорк Никса Енеса Кантера на Интерполову "црвену потерницу".

Кошарка 17.01.2019 | 09:30
Спрема се Интерполова црвена потерница за Кантера!
Турска тражи изручење Кантера због повезаности са неуспелим војним пучом 2016. године за који је оптужен версни вођа Фетулех Гулен, с којим је Кантер врло близак.

Кантер већ годинама јавно критикује председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана кога је назвао Хитлером 21. века, због чега не сме да оде у домовину.

Штавише, Кантер је пре неколико година задржан у Румунији због потернице коју је распиласа Турска, а спасио га је амерички пасош који поседује.

Међутим, ако се нађе на "црвеној" Интерполовој потерници, полиција земље чланице ове организације, а међу њима је и САД, мора да реагује ухапси га и испоручи земљи која је расписала потерницу.

Кантер недавно није путовао са Никсим на НБА утакмицу у Лондон, јер је страховао да би турски шпијуни могли да га убију.

Кошаркаш Њујорк Никса Енес Кантер могао би да упадне у велики проблем. Ако већ није. Наиме, истанбулски јавни тужилац се спрема да затражи Интерполову црвену потерницу за Кантера због тврдњи да је члан "Гуленист ФЕТО" терористичке групе.

Исти наводи кажу да би у том случају постојала могућност да Сједињене Америчке Државе изруче Кантера Турској. Наравно, о томе би се посебно одлучивало.

У турским медијима постоје тврдње да је Кантер наводно помагао терористичкој групи великим свотама новца, као и да је давао подршку истој преко друштвених мрежа.

То није све, иде се чак дотле да се тврди да је Кантер обилазио школе повезане са овом групм и да је тамо присуствовао неким састанцима.

Већ постоји налог да је Кантер члан теростичке групе. Тако да турска Влада жели да он буде изручен у Турску из САД-а кроз међународни договор, како би могла да се спроведе истрага.

Подсећамо, причамо све време о НБА кошаркашу.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар