Sprema se Interpolova crvena poternica za Kantera!

Izgleda da je u ozbiljnom problemu! Turska radi sve što može da uhapsi Enesa Kantera! Tursko tužilaštvo pokrenulo je postupak stavljanja košarkaša Njujork Niksa Enesa Kantera na Interpolovu "crvenu poternicu".

Košarka 17.01.2019 | 09:30
Sprema se Interpolova crvena poternica za Kantera!
Turska traži izručenje Kantera zbog povezanosti sa neuspelim vojnim pučom 2016. godine za koji je optužen versni vođa Fetuleh Gulen, s kojim je Kanter vrlo blizak.

Kanter već godinama javno kritikuje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koga je nazvao Hitlerom 21. veka, zbog čega ne sme da ode u domovinu.

Štaviše, Kanter je pre nekoliko godina zadržan u Rumuniji zbog poternice koju je raspilasa Turska, a spasio ga je američki pasoš koji poseduje.

Međutim, ako se nađe na "crvenoj" Interpolovoj poternici, policija zemlje članice ove organizacije, a među njima je i SAD, mora da reaguje uhapsi ga i isporuči zemlji koja je raspisala poternicu.

Kanter nedavno nije putovao sa Niksim na NBA utakmicu u London, jer je strahovao da bi turski špijuni mogli da ga ubiju.

Košarkaš Njujork Niksa Enes Kanter mogao bi da upadne u veliki problem. Ako već nije. Naime, istanbulski javni tužilac se sprema da zatraži Interpolovu crvenu poternicu za Kantera zbog tvrdnji da je član "Gulenist FETO" terorističke grupe.

Isti navodi kažu da bi u tom slučaju postojala mogućnost da Sjedinjene Američke Države izruče Kantera Turskoj. Naravno, o tome bi se posebno odlučivalo.

U turskim medijima postoje tvrdnje da je Kanter navodno pomagao terorističkoj grupi velikim svotama novca, kao i da je davao podršku istoj preko društvenih mreža.

To nije sve, ide se čak dotle da se tvrdi da je Kanter obilazio škole povezane sa ovom grupm i da je tamo prisustvovao nekim sastancima.

Već postoji nalog da je Kanter član terostičke grupe. Tako da turska Vlada želi da on bude izručen u Tursku iz SAD-a kroz međunarodni dogovor, kako bi mogla da se sprovede istraga.

Podsećamo, pričamo sve vreme o NBA košarkašu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar