Барселона доводи нападача, "мајстора" за Реал Мадрид!

Барса решава проблем нападача – стиже Стуани! Нападач Ђироне, Кристијан Стуани, близу је преласка у Барселону за 15 милиона евра, преносе бројни шпански медији.  После репрезентације Уругваја, Суарез и Стуани заиграће заједно и у Барселони.

Фудбал 17.01.2019 | 11:00
Барселона доводи нападача, "мајстора" за Реал Мадрид!
Барселона је спремна да активира откупну клаузулу за искусног фудбалера, трећег стрелца Примере са 12 голова, и доведе га на Ноу Камп.

Након одласка Мунира ел Хададија у Севиљу, каталонском клубу потребно је појачање у нападу за ротацију и избор је пао на 32-годишњака из Уругваја.

Само је Барселонин тандем Лионел Меси - Луис Суарез дао више голова од Стуанија ове сезоне у шпанском првенству, а колико је био ефикасан потврђује и статистички податак од 33 гола на 47 утакмица за Ђирону.

Стуани је раније играо за Мидлзбро, Еспањол, Расинг Сантандер, Леванте, Албасете, Ређину и клубове у домовини Бела Виста и Данубио.

Нападач каталонске Ђироне, Кристијан Стуани, близу је преласка у Барселону за 15 милиона евра!

Шампион Шпаније продао је Пака Алкасера прошлог лета Борусији Дортмунд, док је Мунир Ел Хадади ове зиме прешао у Севиљу, а како у међувремену није доведено појачање, Луис Суарез остао је једини центарфор у постави тренера Ернестеа Валвердеа.

Пред улазак у пролећни део сезоне, током ког ће "Блауграна" бранити титулу првака Шпаније и напасти титулу шампиона Европе, на "Камп ноу" одлучили су изгледа да активирају откупну клаузулу за искусног фудбалера, трећег стрелца Примере са 12 голова.

Стуани је раније играо за Мидлзбро, Еспањол, Расинг Сантандер, Леванте, Албасете, Ређину и клубове у домовини Бела Виста и Данубио.

У увек незахвалним јануарским куповинама, када цене играча по природи ствари достижу максимум, избор је на крају "пао" на 32-годишњака из Уругваја од ког су ове сезоне више голова дали само његови будући саиграчи, Лионел Меси и Суарез.

Од доласка у Ђирону, коју води рођени брат Пепа Гвардиоле, Пере, Стуани је постигао 33 гола на 47 наступа.

Стуани је три пута у каријери тресао мрежу Барселоне и Атлетика, а чак пет пута био је стрелац против Реал Мадрида, што сигурно није прошло неопажено у Каталонији. Поред тога, Суарез и он имају одличан однос у репрезентацији Уругваја, иако је Стуани најчешће био резерва у конкуренцији и Единсона Каванија, односно Дијега Форлана својевремено.

Стога, има само пет погодака на 42 наступа за "Ла Целесте".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар