Barselona dovodi napadača, "majstora" za Real Madrid!

Barsa rešava problem napadača – stiže Stuani! Napadač Đirone, Kristijan Stuani, blizu je prelaska u Barselonu za 15 miliona evra, prenose brojni španski mediji.  Posle reprezentacije Urugvaja, Suarez i Stuani zaigraće zajedno i u Barseloni.

Fudbal 17.01.2019 | 11:00
Barselona dovodi napadača, "majstora" za Real Madrid!
Barselona je spremna da aktivira otkupnu klauzulu za iskusnog fudbalera, trećeg strelca Primere sa 12 golova, i dovede ga na Nou Kamp.

Nakon odlaska Munira el Hadadija u Sevilju, katalonskom klubu potrebno je pojačanje u napadu za rotaciju i izbor je pao na 32-godišnjaka iz Urugvaja.

Samo je Barselonin tandem Lionel Mesi - Luis Suarez dao više golova od Stuanija ove sezone u španskom prvenstvu, a koliko je bio efikasan potvrđuje i statistički podatak od 33 gola na 47 utakmica za Đironu.

Stuani je ranije igrao za Midlzbro, Espanjol, Rasing Santander, Levante, Albasete, Ređinu i klubove u domovini Bela Vista i Danubio.

Napadač katalonske Đirone, Kristijan Stuani, blizu je prelaska u Barselonu za 15 miliona evra!

Šampion Španije prodao je Paka Alkasera prošlog leta Borusiji Dortmund, dok je Munir El Hadadi ove zime prešao u Sevilju, a kako u međuvremenu nije dovedeno pojačanje, Luis Suarez ostao je jedini centarfor u postavi trenera Ernestea Valverdea.

Pred ulazak u prolećni deo sezone, tokom kog će "Blaugrana" braniti titulu prvaka Španije i napasti titulu šampiona Evrope, na "Kamp nou" odlučili su izgleda da aktiviraju otkupnu klauzulu za iskusnog fudbalera, trećeg strelca Primere sa 12 golova.

Stuani je ranije igrao za Midlzbro, Espanjol, Rasing Santander, Levante, Albasete, Ređinu i klubove u domovini Bela Vista i Danubio.

U uvek nezahvalnim januarskim kupovinama, kada cene igrača po prirodi stvari dostižu maksimum, izbor je na kraju "pao" na 32-godišnjaka iz Urugvaja od kog su ove sezone više golova dali samo njegovi budući saigrači, Lionel Mesi i Suarez.

Od dolaska u Đironu, koju vodi rođeni brat Pepa Gvardiole, Pere, Stuani je postigao 33 gola na 47 nastupa.

Stuani je tri puta u karijeri tresao mrežu Barselone i Atletika, a čak pet puta bio je strelac protiv Real Madrida, što sigurno nije prošlo neopaženo u Kataloniji. Pored toga, Suarez i on imaju odličan odnos u reprezentaciji Urugvaja, iako je Stuani najčešće bio rezerva u konkurenciji i Edinsona Kavanija, odnosno Dijega Forlana svojevremeno.

Stoga, ima samo pet pogodaka na 42 nastupa za "La Celeste".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar